Foto: Vida Press
Londonas Zoologu biedrība paziņojusi uzvarētājus konkursā par 2014. gada labākām dzīvnieku fotogrāfijām, kas saņems naudas balvu un tuvākajā laikā tiks parādītas īpašā izstādē Londonā.

Konkursam bija iesūtīti daudzi tūkstoši fotogrāfiju ne tikai no Lielbritānijas, bet arī no vairākām citām pasaules valstīm, un rezultātā tika izraudzīti deviņi uzvarētāji sešās kategorijās.

Starp šīm kategorijām ir "Īstais brīdis", "Pēdējā iespēja redzēt?", "Izmēram ir nozīme", "Putni un bites", turklāt trijās kategorijās atsevišķi tika apbalvotas pieaugušo un bērnu uzņemtās fotogrāfijas.

Kā liecina informācija Londonas Zoologu biedrības mājaslapā, konkursa žūrijā bija biedrības pārstāvji, vairāki zooloģijas speciālisti un dažas slavenības.

Žūrija īpaši izcēlusi dažas ārkārtīgi veiksmīgas fotogrāfijas, piemēram, ar "dejojošo" pingvīnu, veiklo hameleona mēli un haizivi starp koraļļu rifiem (foto galerijā skatāmi visi uzvarētāji un dažas no pretendējušajām bildēm).

Tāpat izsludināta pieteikšanās nākamā gada labāko dzīvnieku fotogrāfiju konkursam ar 10 tūkstošu mārciņu lielu balvu fondu. Pieteikties konkursam var šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!