Foto: AP/Scanpix

Kaķi, kas izskatās līdzīgi Ādolfam Hitleram, pasaulē sastopami lielā daudzumā, zināms arī suns, kas līdzīgs Vladimiram Putinam, bet jaunākā interneta slavenība ir kaķis, kas atgādina Josifu Staļinu.

Viņš dzīvo Norvēģijas galvaspilsētā Oslo, un par godu padomju valsts diktatoram ir nosaukts par Ņausifu Staļinu (Meowseph Stalin).

Ņausifa saimniece ir 23 gadus vecā Anna Sofija, kura kaķi savulaik iegādājusies tieši tāpēc, ka burtiski iemīlējusies viņa neparastajās ūsās. Drīz vien viņa saprata, ka šīs ūsas ir līdzīgas Staļina sejas apmatojumam.

"Staļinu es atradu kādā norvēģu sludinājumu servisā un uzreiz iemīlējos viņa ūsainajā purniņā," atzīst Anna Sofija, kura savam mīlulim izveidojusi profilus sociālajos tīklos, kuriem nu jau seko vairāki tūkstoši cilvēku.

"Reizēm, kad atgriežos mājās, viņš ir uzvedies kā īsts dibena caurums - izārdījis māju un nozadzis ēdienu, taču jebkurā gadījumā dzīve ar kaķiem ir daudz patīkamāka un vieglāka," stāsta Staļina saimniece.

Kas attiecas uz četrkājainā mežoņa provokatīvo iesauku, Anna Sofija uzsver, ka nav vēlējusies parodēt asinskāro diktatoru, bet gan tikai likt cilvēkiem pasmaidīt par viņa ūsām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!