Foto: Vida Press
Sfinksu šķirnes kaķi nav apveltīti ar kuplu kažociņu, tāpēc viņu saimniekiem savi mīluļi ir īpaši jāsaudzē – radošu un patiesi krāšņu risinājumu izdomājusi 30 gadus vecā Dublinā dzīvojošā lietuviete Živila Usečkaite, kura mājdzīvniekiem pagatavojusi virkni košu džemperīšu.

Lielā kaķu mīļotāja rūpējas par daudzas balvas ieguvušo kaķeni Džīnu un viņas dēlu Princi Burvīgo, un savu mājdzīvnieku ietekmē viņa radījusi apģērbu kolekciju sfinksu kaķiem, kas jau guvuši atzinīgus vērtējumus gan globālajā tīmeklī, gan viņas draugu un citu kaķu cienītāju vidū.

Kaķu apģērbu kolekcijā ietilpst gan vienkārši džemperīši, gan jakas ar kapucēm, un, kā skaidrojusi pati tērpu autore, sfinksi tos valkā visu gadu - ziemā apģērbs noder, lai sasildītos, bet vasarā tas pasargā viņu ādu no apdegumiem.

Tiesa, pārlieku bieži abi skaistuļi no mājas neiziet - sfinksi ir iekštelpu kaķi, kuri prasa īpašas rūpes. Reizi nedēļā viņi ir jāvanno, jāiztīra ausis un jāapgriež nagi.

Tik rūpīgas procedūras šiem kaķiem nepieciešamas tādēļ, ka sfinksi, neraugoties uz nosaukumu, nav ne seni kaķi, ne arī nāk no Ēģiptes. Tā ir salīdzinoši jauna, XX gadsimtā mākslīgi radīta suga, kuras izcelsme ir Krievija un Kanāda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!