Foto: Privātais arhīvs
Izrādās, ka cilvēki nav uz Zemeslodes vienīgās radības, kam patīk bučoties, un par to uzskatāmi liecina fotogrāfija, kas uzņemta tropiskajā mežā Venecuēlā.

Fotogrāfiju, kurā redzams, kā skūpstās divas iemīlējušās ķirzakas, Henri Pittier nacionālajā parkā uzņēmusi tūriste Mariana Ramosa de la Rosa.

Kā vēsta ārvalstu mediji, 48 gadus vecā Mariana kopā ar saviem diviem dēliem tobrīd atradās tropu mežā, kas atrodas 1800 metrus virs jūras līmeņa.

"Lai gan man ir slikta redze, uzreiz pamanīju spilgti zilzaļos reptiļus. Sākumā man šķita, ka tur ir tikai viens, bet dēls pievērsa uzmanību, ka tur ir divas ķirzakas," stāstījusi sieviete.

Viņi visi bijuši ļoti pārsteigti, kad sapratuši, ka dīvainā ķirzaku poza ir skūpsta brīdis, kas gan neilga pārāk ilgi - tūristi reptilīšus sabiedēja, un viņi aizmuka akmeņu spraugās.

Zilzaļie reptiļi, pazīstami kā Amerikas varavīkšņainās ķirzakas, mīt Centrālamerikā un Dienvidamerikā, kā arī dažās no Karību salām.

Parasti tās sasniedz 30 centimetru garumu un dzīvo aptuveni četrus gadus. Tām raksturīgas plūdlīniju formas, smaila galva un nedaudz šķelta mēlīte, kas, kā tagad smejas žurnālisti, ir piemērota skūpstiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!