Foto: Publicitātes foto
Iegādājoties jaunu automašīnu, cilvēki nereti aizdomājas arī par tās iespējamo pasargāšanu no avārijām, kā arī citām nebūšanām. Šai sakarā dziednieks un taro kāršu speciālists Ilmārs Briedis (attēlā) iesaka vienkāršus padomus automašīnas un tās vadītāja drošībai.

"Automašīnas, līdzīgi kā apģērbu, mēdzam iegādāties jau lietotu. Tādējādi šīm lietām piemīt to iepriekšējā īpašnieka enerģija, kā arī auras klātbūtne, no kuras vajadzētu atbrīvoties, jo nav zināms, cik vēlama un pozitīva tā ir.

Drēbes uzreiz pēc nopirkšanas nav vēlams vilkt mugurā. Tās jāizmazgā un tad nedaudz jāļauj tām pastāvēt saulē, kā arī vēlāk jāpatur virs sveces liesmas. Uz lietotām automašīnām attiecas līdzīgs princips," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Briedis.

"Lai likvidētu iepriekšējā saimnieka pieļautās kļūdas un auru, kas ir teju obligāts pasākums, noder pavisam vienkārša, tomēr ļoti iedarbīga metode - uz metāla šķīvīša jānovieto kadiķa zariņi un tie jāaizdedzina.

Kad izdeg liesma un kadiķis sāk kūpēt ar kārtīgiem dūmiem, šķīvītis jānovieto automašīnas salonā uz priekšējā sēdekļa, lai dūmi izkvēpinātu visu mašīnu. Nekādus vizuālus defektus šī rīcība neradīs, jo dūmi izvēdināsies, savukārt to attīrītā enerģētika saglabāsies vēl ilgi.

Dūmiem ir tāda pati enerģētiskā caursišanas spēja kā ūdenim, jo tie var ielīst visās šķirbiņās un spraugās. Tādējādi veiksmīgi tiks attīrīta un pasargāta visa automašīna," iesaka dziednieks.

"Savukārt jaunu automašīnu, kurai vēl nav savas enerģētikas, no nelaimēm ļoti labi pasargā monēta, kas tiek glabāta mašīnas cimdu nodalījumā. Naudiņa tur jānoliek ar domu, ka monēta sargās automašīnu un tās īpašnieku no visām nebūšanām.

Arī pats savā mašīnā turu šādu monētu, ko nekad to neņemu ārā, un līdz šim viss ir bijis kārtībā," atklāj Briedis, piebilstot vēl kādu svarīgu faktoru, kas jāpārbauda, iegādājoties jaunu automašīnu.

"Esmu daudz domājis par Japānas spēkstacijas katastrofu un to, kā tā ietekmē tur ražotās automašīnas, kas nonāk pie mums.

Šis starojums ir izplatījusies lielā reģionā, un nesen bija gadījums, kad uz Japānas robežas tika pārbaudīts radiācijas līmenis vienai mašīnu partijai un tās tika aizraidītas atpakaļ, jo radiācija krietni pārsniedza pieļaujamo normu.

Tāpēc, ja iegādājamies mašīnu, kas nākusi no Japānas, noteikti vispirms jāpārbauda šis faktors, jo radiāciju nav iespējams novērst ne ar kādiem līdzekļiem. Šādos gadījumos nelīdz nekāda enerģētiska attīrīšana, un sekas, kā zināms, ir patiesi kaitīgas," brīdina dziednieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!