Kādā Čehijas baznīcā pa atslēgas caurumu nofilmēts Sātana izdzīšanas jeb eksorcisma process, un redzamais materiāls ir autentisks – šo informāciju medijiem apstiprinājis vietējais mācītājs.

Video redzams, kā ar nelabo apsēstai sievietei tiek veikts "attīrīšanas" rituāls, un, kamēr mācītājs lasa lūgšanas, sieviete skaļi kliedz.

Kā liecina vietējo mediju informācija, rituāls veikts kādā no Romas katoļu baznīcām, bet visu procesu pa atslēgas caurumu nofilmējis kāds šīs baznīcas draudzes loceklis.

Šis vīrietis pastāstījis, ka pie durvīm piezadzies, kad aiz tām izdzirdējis šaušalīgus kliedzienus un rupjus lamuvārdus. Redzētais viņu tik ļoti šokējis, ka vīrietis sācis rituālu filmēt.

Sākumā šim video fragmentam nav pievērsta pārāk liela uzmanība, taču, kad mācītājs Mareks Dunda apstiprinājis tā autentiskumu, video popularitāte uzreiz krasi pieauga.

Mācītājs no sīkākiem komentāriem gan atteicies, paziņojot, ka ir nepiedienīgi komentēt video, kas filmēts pa atslēgas caurumu. "Mēs lūdzām dievu aizsargāt un atbrīvot šo cilvēku. Lūdzot palīdzību, izmantojām lūgšanas latīņu valodā. Protams, ka tas palīdz," lakoniski komentējis mācītājs.

Pagaidām nav arī sīkākas informācijas par no Sātana varas atsvabinātās sievietes personību un viņas šī brīža veselības stāvokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!