Foto: RIA Novosti/Scanpix

Provokatīvā amerikāņu rokgrupa Bloodhound Gang iepinusies kārtējā skandālā – uzstājoties ar koncertu Ukrainas pilsētā Odesā, grupas basģitārists Džareds "Ļaunais" Haselhofs (attēlā) ar Krievijas karogu noslaucījis dibenu.

Incidents izraisījis plašu rezonansi sabiedrībā, un tagad viņiem liegts ierasties Krievijā un uzstāties rokfestivālā Kubana, kas notiks Krasnodaras apgabalā.

"Runāju ar Krasnodaras apgabala vadību. Rokgrupa Bloodhound Gang jau pako čemodānus. Kubaņā tie idioti nespēlēs," savā Twitter profilā ierakstījis Krievijas kultūras ministrs Vladimirs Medinskis.

Paši mūziķi, šķiet, arī sapratuši savu neveiksmīgo joku, tāpēc jau paspējuši atvainoties. Krievijas presei par to paziņojis izdevuma Новая газета žurnālists Jevgeņijs Feldans.

"Pajautāju grupai par situāciju ar karogu. Viņi atvainojās. "Gribējām visiem izdabāt, pacēlām Krievijas karogu, bet to izsvilpa." Pēc tam viņi Krievijas karogu iemeta pūlī. "Ar visu, ko mēs metam pūlī, mēs pirms tam noslaukām dibenus. Tradīcija tāda," Bloodhound Gang vārdus citē Feldans.

Viņš savā Twitter kontā raksta, ka grupas mūziķi visiem atvainojas un lūdz nevienu neapvainoties.

Kā redzams video sižetā, kas guvis lielu ievērību internetā, koncerta laikā Haselhofs dibenu noslauka ar vārdiem "Tikai nestāstiet par to Putinam!" Ukraiņiem šāds izlēciens ļoti paticis, bet krievi ir satraukti.

Savukārt grupas fani, kas savus elkus gaidīja Krasnodarā, ar sapratni esot izturējušies pret paziņojumu, ka Bloodhound Gang festivālā neuzstāsies.

Viņi pēc šī paziņojuma festivāla organizatoriem esot klieguši "Malači!" un "Krievija!", bet pašu grupu vienbalsīgi sūtījuši tur, kur Krievijā parasti pieņemts to darīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!