Foto: Vida Press
Šīs sezonas Ņujorkas modes nedēļā par vienu no apspriestākajām tērpu skatēm kļuva dienvidkorejiešu zīmola "Kaimin" darinājumu izrādīšana, kurā stila gardēžiem prezentēts kaut kas pavisam ērmīgs – kaunuma parūkas.

Kā vēsta izdevums "The Mirror", Ņujorkas modes nedēļā uz mēles redzēts viss iespējamais – pavasara sezonai raksturīgie ziedu motīvi, ekscentriski aksesuāri un vēl daudz kas cits. Tomēr korejiešu zīmola "Kaimin" radītās parūkas, kas paredzētas ķermeņa visintīmākajai zonai, pārspējušas visu iepriekš redzēto.

Tērpu un aksesuāru skates apmeklētāji un preses pārstāvji provocēti ar kailām sieviešu krūtīm, savukārt viena no tērpu izrādītājām – leģendārā Amanda Lepore – defilējusi pavisam plika, piesedzoties vien ar caurspīdīgu audumu.

Savukārt mediju un sabiedrības ievērību izpelnījušās kaunuma parūkas, kuras pieejamas dažādās krāsās un dažādi safrizētas. Kā vēstījuši dizainera pārstāvji, šīs parūkas paspilgtinot kolekcijā izrādītos tērpus, kas iemiesojot futūristisko panku estētiku.

"Mēs smagi strādājām, lai atrastu veidu, kā likt tām izskatīties pēc iespējas dabiskākām, un rezultāts runā pats par sevi," mediji citējuši zīmola preses pārstāvi.

Tiesa, jauns divritenis šoreiz gan nav izgudrots. Laikraksti vēsta, ka jau 17. gadsimtā līdzīgus darinājumus izmantojušas prostitūtas, kuras higiēnas apsvērumu dēļ skuva kaunuma apmatojumu un tā vietā valkāja īpašas parūkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!