Foto: Vida Press
Par Trešā reiha vadoņa, nacistu līdera Ādolfa Hitlera mūža mīlestību vēsturnieki dēvē Evu Braunu, ar kuru viņš apprecējās 1945. gada 29. aprīlī – vienu dienu pirms abi izdarīja pašnāvību. Savukārt šonedēļ medijus pāršalkušas ziņas, ka fīrera labvēlību Otrā pasaules kara laikā baudījusi arī vācu aktrise Magda Šneidere (attēlā kopā ar meitu Romiju), ar kuru viņam, kā vēsta plašsaziņas līdzekļi, bijis romāns.

Vācu žurnāliste un reportiere Alise Švarcere nolēmusi publiskot līdz šim noslēpumā turētu interviju, kurā 1976. gada decembrī viņa sarunājusies ar Magdas meitu, Vīnē dzimušo vācu un franču pilsonības aktrisi Romiju Šneideri, vēsta izdevums "The Daily Star". Intervija notikusi dažus gadus pirms Romijas nāves, un sieviete tajā atklājusi, ka viņas mammai bijusi dēka ar Hitleru.

Plašāka sabiedrība interviju varēs noskatīties 16. septembra vakarā, kad Eiropas kultūras TV kanālā "Arte" tiks translēts dokumentālais raidījums "Ein Abend mit Romy" ("Viens vakars ar Romiju"), un pārraides gaidās mediji jau tagad naski ziņo par noslēpumiem, kas tiks celti gaismā.

Kā atklājusi pati Švarcere, viņa ar Romiju intervijā runājusi arī par Magdas dēku ar fīreru. "Romija bija pilnīgi pārliecināta, ka viņas mammai ar Hitleru bija seksuālas attiecības," "The Sun" citējis žurnālisti.

Otrā pasaules kara laikā Magda ar savu vīru, austriešu aktieri Volfu Albahu Retiju un abiem bērniem dzīvojusi Bavārijas Alpos netālu no fīrera rezidences Oberzalcbergas kalnu virsotnē. Hitlers vaļsirdīgi visiem stāstījis, ka Magda Šneidere esot viņa mīļākā aktrise, un bieži aicinājis sievieti pie sevis ciemos.

Švarcere medijiem atklājusi, ka Romija intervijas laikā vairākkārt izplūdusi asarās, tāpēc nācies apturēt filmēšanu. Aktrises meita atzinusi, ka nekad nespēšot savai mātei piedot sakaru ar "slepkavniecisku diktatoru".
Foto: Vida Press (attēlā: aktrise Romija Šneidere)

"Kāpēc lai es neraudātu? Es neesmu pārcilvēks. Es vairs nekaunos. Nepavisam. Es vairs nebaidos," ārzemju mediji citējuši Romijas vārdus intervijā.

Tāpat arī Romija intervijā atklājusi, ka mātes otrais vīrs Hanss Herberts vairākkārt mēģinājis ar viņu pārgulēt. Sarunā arī izskanējusi frāze "Alise, ja tu mani nodosi, tas būs slikti".

"Es vairākus desmitus gadus par to nerunāju, jo es respektēju viņas vēlmes. Bet, lai citi saprastu viņas izmisumu, sāpes un hiperjūtīgumu, ir jāzina arī šis stāsts. Un ir labi par to runāt tagad," sacījusi Alise Švarcere.

Jāatzīmē, ka Romija mūžībā aizgāja pirms savas mammas. Viņa nomira 1982. gadā. Savukārt Magda aizsaulē devās 14 gadus pēc meitas nāves.
Foto: Vida Press (attēlā: aktrise Magda Šneidere vecumdienās)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!