Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kamēr ārvalstu mediji satraukti vēsta par sociālajos tīklos gana lielu popularitāti iemantojušās dzeršanas spēles Nek Nominate upuriem, arī latvieši sociālajos tīklos aizsākuši jaunu stulbingu – izaicināšanu uz alus dzeršanu.

Ārvalstu jauniešu vidū populārā Nek Nominate kustība prasa gana lielu veiklību un fantāzijas lidojumu - tās ideja ir nofilmēt pēc iespējas neparastāku alkohola lietošanu, un ir atļauts gan malkot pilnīgi neiedomājamus kokteiļus, gan iedzeršanas laikā rādīt trikus.

Kad video ar "varoņdarbu" ievietots tīmeklī, tā varonis nosauc kāda sava drauga vai paziņas vārdu, kuram nākamajam jāiesaistās dzeršanas spēlītē, kas diemžēl jau prasījusi cilvēku upurus.

Latvieši savā izdomā ir pieticīgāki un piesardzīgāki - nesen sociālajos tīklos sāka parādīties izaicinājumi pieveikt vienu alus pudeli, dzeršanas procesu nofilmēt un video ievietot internetā. Ja persona, kurai mests šis izaicinājums to neizdara 24 stundu laikā, izaicinātājs par to saņem kasti alus.

Jāatzīst, ka kustība strauji iemantojusi popularitāti un Facebook tīklā tajā iesaistījušies gan gana nobrieduši indivīdi, gan, protams, arī nepilngadīgie, kuri dalās ar alus tempšanas video un norāda trīs nākamos, kam jāiesaistās neprātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!