Foto: Caters News/Scanpix/LETA
Starp pretrunīgi vērtētiem pasākumiem noteikti ierindojami bērnu skaistumkonkursi, uz kuriem māmiņas savas atvases poš ar tādu centību, ka nereti pāršauj pār strīpu.

Lai gan par mazo meitenīšu konkursu lielvalsti var uzskatīt Ameriku, arī Lielbritānijā šī tradīcija nav sveša. Tiesa, ne visi to pieņem un atbalsta.

"Caters News Agency" vēsta par 29 gadus veco Semiju Bušellu un viņas četrus gadus veco meitiņu Halliju, kura jau vairākus gadus piedalās dažādos skaistuma konkursos.

Sekojot daudzu citu māmiņu piemēram, arī Semija, pošot meitu konkursiem, priekšroku dod mākslīgajam skaistumam – bērns tiek pie mākslīgā iedeguma, parūkas, pieliktajām skropstām, nagiem, biezas grima kārtas un citiem izskaistinājumiem, kam ģimenes budžetā atvēlēta prāva naudiņa un kas pirms katra konkursa iznāciena prasa vismaz trīs stundu ilgu darbu.

Pirms pāris gadiem mazulīte un viņas mammas piedalījušās arī telekanāla "Channel 5" raidījumu ciklā "Blinging Up Babie", bet, kā Semija sūkstījusies britu medijiem, popularitāte viņu dzīvi nav padarījusi vieglāku.

Jaunā sieviete atklājusi, ka ik dienu sociālajos tīklos saņem naida pilnas vēstis no svešiniekiem, kuri viņai pārmet meitas vešanu uz skaistumkonkursiem, kur valda liela konkurence un kas var nodarīt neatgriezenisku kaitējumu mazā bērna emocionālajam stāvoklim nākotnē. Tāpat kritiku izpelnījies Hallijas ģērbšanās stils, piedaloties dailes sacensībās – māte saņēmusi pat ziņas, kurās meita salīdzināta ar "lētu prostitūtu", un daudzi pauduši neizpratni, kādēļ mazs bērns ir tā jāpucē.

Skarbie komentāri un pārmetumi virtuālajā vidē gan vismaz pagaidām nav mainījušas Semijas domas par bērna dalību konkursos – mazulīte uz tiem dosies tik ilgi, cik vien pati vēlēsies.

"Jau tad, kad viņa bija pavisam maziņa, viņai patika būt uzmanības centrā, un cilvēki vienmēr ir teikuši, cik skaista viņa ir. Šī iemesla dēļ es vienmēr esmu zinājusi, ka man viņa jāvirza uz modeles karjeru vai ko līdzīgu," atzinusi Hallijas māmiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!