Nevadas štata Reno pilsētā dzīvojošs meinkūna šķirnes kaķis vārdā Stīvijs (attēlā) Ginesa rekordu grāmatā oficiāli reģistrēts kā pasaulē garākais kaķis – dzīvnieka garums no degungala līdz astes kaulam sasniedz 123,2 centimetrus, ziņo aģentūra France Presse.

Pēc Stīvija saimnieces vārdiem, viņa kaķa garuma rekordu nolēmuši reģistrēt, jo kaķa izmēri allaž pārsteiguši ciemiņus. "Visi vienmēr teica: "Jums nu gan ir nepajokam garš kaķis," amerikāņu presei stāstījusi Robina Hendriksona.

Stīviju saimnieki iegādājušies 2005. gadā, un jau 2008. gadā viņi pirmo reizi nolēma reģistrēt rekordu, taču tad kaķa augšanas process vēl nebija beidzies un līdz ar to rekordu fiksēt neizdevās.

Hendriksonu mājās dzīvojot pieci meinkūnu šķirnes kaķi, turklāt tie visi esot ļoti atšķirīgi. Taču Stīvijs kā vislielākais un garākais no viņiem esot uzņēmies rūpes par pārējiem un vispār esot ļoti sabiedrisks dzīvnieks (zōon politikon).

Iepriekšējais rekords arī piederēja šīs pašas šķirnes kaķim (meinkūni jeb Meinas štata jenotveidīgie kaķi vispār ir lielākie mājas kaķi pasaulē), kurš dzīvoja Kalifornijā, - viņa garums bija 121,9 centimetri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!