Foto: Publicitātes foto
Krievijas pilsētā Saratovā izgatavots dīvāns, kura garums ir 1006 metri un 61 centimetrs, un šis brīnums tagad oficiāli reģistrēts kā pasaulē garākais dīvāns.

Kā vēsta vietējie mediji, mēbele apskatei novietota Volgas krastmalā, un uz to paraudzīties atnākuši 15 000 cilvēku, tostarp arī Ginesa rekordu grāmatas pārstāvji.

Lai milzīgo mēbeli nogādātu Volgas krastā, bijušas nepieciešamas desmit kravas automašīnas, bet kopumā uz pasaulē garākā dīvāna vienlaikus varējuši apsēsties 2,5 tūkstoši cilvēku.

Ginesa rekordu grāmatas pārstāve Anna Orforda dīvānu izmērījusi ar taheometra palīdzību un tā izgatavotājiem pasniegusi sertifikātu, kas apliecina, ka rekords tiks ierakstīts grāmatā.

Dīvāna izgatavošanai iztērēti 7,5 kilometri sarkanas krāsas ekoloģiskās ādas. Visas daļas ir savstarpēji sastiprinātas, bet vietām ierīkoti elkoņu balsti.

Iniciatīvas autori - liela Krievijas mēbeļu ražošanas firma - plāno dīvānu sadalīt vairākos simtos standarta izmēra dīvāniņu un pārdot tos par parastu cenu.

Līdz šim pasaulē garākā dīvāna rekorda turētāji bija kāda Norvēģijas mēbeļu ražošanas firma, kas pamanījās izgatavot 890 metrus garu dīvānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!