Foto: Kadrs no video
Otrdienas, 29. janvāra, rīts daudziem rīdziniekiem un pilsētā iebraukušajiem atmiņā paliks ar lielajiem sastrēgumiem, kas galvaspilsētā radās netīrītā sniega dēļ. Par "korķiem" agrā rīta stundā vēstīja arī LTV raidījums "Rīta Panorāma", un ziņu diktors Dāvis Valdnieks situāciju ielās aprakstīja īpaši dramatiski.

Valdnieka kolorītais stāstījums, kurā kritiskā situācija un milzu sastrēgumi Rīgā tika aprakstīti ar gana tēlainiem un spilgtiem izteicieniem, izpelnījies lielu sociālo tīklu lietotāju sajūsmu.

"Pats Salu tilts vēl tīri normālā situācijā, bet tālāk, braucot iekšā centrā, vienkārši dramatiska situācija. Es nezinu, kur jūs tur... Jūs nebūsiet darbā šodien," stāvot pie pilsētas kartes, kurā ar sarkanu krāsu atzīmēti lielākie sastrēgumi, TV skatītājiem klāstījis Valdnieks.

Ziņu diktors "korķus" aprakstījis īpaši tēlaini, talkā ņemot tādas frāzes kā "milzīgas, milzīgas kolīzijas", "brauksiet stundām", "īpaši nežēlīgs sastrēgums" un citus spilgtus aprakstus.

"Situācija ir dramatiska, briesmīga, drausmīga, mēģiniet izdzīvot, mēģiniet tikt cauri šai dienai un baudīt to, ka ir tik brīnišķīgi laika apstākļi. Viss centrs ir sarkans. Tur viss ir slikti, tur nav, kur braukt. Ejiet ar kājām!" noslēgumā piebildis Valdnieks.

Drīz pēc "Rīta Panorāmas" izskaņas "Facebook" sāka izplatīties klipiņš, kurā kāds skatītājs bija pārfilmējis Valdnieka dramatisko uzrunu skatītājiem.

Dažās stundās pārfilmētais materiāls tika noskatīts vairāk nekā 100 tūkstošus reižu. Tāpat arī tas izpelnījies komentāru birumu, kuros ļaudis sajūsminājušies par Valdnieka stāstījumu.

Vēlāk izgriezumu no raidījuma savā "Facebook" lapā publiskojis arī LTV Ziņu dienests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!