Krievijā satraukumu izraisījusi Permas apgabala Aleksandrovskas pilsētas slimnīcas medmāsu rīcība – viņas reanimācijā sarīkojušas foto sesiju, kurā "dzērušas" donoru asinis, žonglējušas ar klizmām un metušas riņķus uz bezsamaņā esošu pacientu kājām.

Uzņemtās fotogrāfijas māsiņas plānoja nosūtīt uz konkursu "Профессия доброты и милосердия", taču foto un video nonāca internetā un medijos, izraisot visai neviennozīmīgu reakciju.

Tiesa, ne pašas meitenes, ne slimnīcas vadība šajā faktā nesaskata neko nosodāmu. "Tas viss tika darīts pa jokam, lai profesija nešķistu tik drūma un sērīga," foto sesiju komentējusi viena no medmāsām.

Tagad par medmāsām interesējas nevis konkursa žūrija, bet gan pilsētas prokuratūra, kas vēlreiz rūpīgi pārbaudīs foto sesijas motīvu un medmāsu psihisko stāvokli.

Lai gan mediji šo precedentu traktē kā ņirgāšanos par cilvēkiem, kuri paši nav spējīgi sevi aizstāvēt, saskaņā ar kriminālkodeksu nozieguma sastāva šajā situācijā nav. No juridiskā viedokļa, runa drīzāk varētu būt vienīgi par medicīniskās iestādes sodīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!