Foto: Vida Press

Austrāliešu māksliniece Džodija Rouza 5. jūlijā pārsteigusi savus draugus un nelielas Francijas pilsētiņas iemītniekus – viņa oficiāli salaulājusies ar 600 gadus vecu Velna tiltu (Le Pont du Diable).

Pēdējo desmit gadu laikā Rouza apbraukājusi vai visu pasauli ar konkrētu mērķi - ierakstīt dažādu tiltu svārstību skaņas. Viņa pie tiltu konstrukcijas piestiprina kabeli ar mikrofonu, bet iegūto materiālu projektā Dziedošie tilti izmanto eksperimentālas mūzikas radīšanai.

Pēc simtiem tiltu apskates Rouzai izveidojušās gandrīz intīmas attiecības ar tiltiem, bet tieši Velna tilts viņas sirdī iegūlis visvairāk - tik ļoti, ka sieviete nolēmusi oficiāli reģistrēt abu attiecības.

"Neraugoties uz to, ka tilts ir no akmens, es sajūtu rezonansi un viņa spēcīgos apskāvienus. Mans izredzētais ļauj man sajust kontaktu ar zemi un sniedz iespēju atpūsties pēc bezgalīgās klaiņošanas.

Viņš ir stabils, cieši ieaudzis zemē, bet es - mūžīgā klejotāja. Taču ik reizi Velna tilts man sniedz patvērumu, paņem savā klēpī, bet pēc tam atlaiž, lai es varētu turpināt savu ceļu, nenododot viņa vēlmes un vajadzības.

Es viņam esmu uzticīga, jo viņš ir ideāls vīrs - stiprs un vienmēr klusē," Rouza nebeidz jūsmot par savu akmens kavalieri.

Kāzu priekšvakarā māksliniece nopirka baltu kleitu un pušķi, kā arī teica īsu zvērestu, ko noklausījās viņas jaunais vīrs un daži desmiti klātesošo, tostarp mazās Serē pilsētiņas mērs.

"Lai gan es cienu tos, kuru romantiskās un seksuālās jūtas ir vērstas pret dzīviem objektiem, es pati esmu savādāka - es visā sajūtu garīgu vibrāciju. Vīrs saprot, ka es mīlu citus vīriešus un arī citus tiltus, un šī sajūta gluži kā upe apskalo viņa lielisko ķermeni.

Viņš ir stāvējis jau 600 gadus un noturēsies vēl tikpat. Mēs vienmēr viens otram dāvāsim prieku, un es sajutīšu viņa pilonu spēku, kas aicina mani atgriezties mājās," jaunā sieva zvērēja kāzu ceremonijas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!