Foto: Kadrs no video
Globālajā tīmeklī plašu ievērību izpelnījies sociālais eksperiments, kurā pārbaudīti sabiedrības uzskati par dzimuma līdztiesību – kā ļaudis reaģē uz vīrieti, kurš uzmācas sievietei, un kāda reakcija pārņem cilvēkus, kad lomas tiek mainītas.

22 gadus vecais amerikāņu video blogeris Džouijs Salads kopā ar savu draudzeni Leksiju eksperimentu veicis kādā lielveikalā. Tā gaita iemūžināta video, un sižetā redzamais daudziem raisījis neizpratni.

Vispirms Leksija izlikusies par uzmācīgu dāmu, kura uzvedusies bravūrīgi un, apkārtējiem dzirdot, piedāvājusi Džouijam seksu. Savukārt puisis centies no meitenes izvairīties un viņu atraidījis.

Vairāki nepazīstami cilvēki, redzot šo skatu, neizpratnē taujājuši Džouijam, kādēļ gan viņš atraida skaistu un seksīgu dāmu, kura vēlas ar viņu pārgulēt. Citi pārīša izdarības vispār ignorējuši.

Savukārt tad, kad situācija izspēlēta mainītās lomās un Džouijs sācis uzmākties Leksijai, ne viens vien meties meiteni glābt no uzstājīgā tipiņa.

Lielveikalā pieredzētais eksperimenta veicējiem raisījis pārdomas - kā tas nākas, ka uzmācīga sieviete tiek uztverta kā pilnīgi normāla un pat vēlama parādība, savukārt uzstājīgs vīrietis tiek pasludināts par nešpetnu varmāku.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!