Foto: Privātais arhīvs

Nesen par virālo sensāciju kļuva foto no Jakutskas, kurā krievu jauniete Anstasija sevi bija iemūžinājusi spelgonī ar apledojušām skropstām. Līdzīgs kadrs tapis arī Latvijā, un bildīte ātri vien izpelnījusies interneta lietotāju ievērību.

Anastasija bildes aprakstā bija norādījusi, ka Jakutskā gaisa temperatūra noslīdējusi līdz gandrīz -50 grādu atzīmei. Tiesa, temperatūrai nemaz nav jābūt tik stindzinošai, lai nosarmotu skropstas. To šonedēļ pierādījusi skriešanas entuziaste Elīna, kura rīta agrumā -13 grādu spelgonī devusies raitā skrējienā Jaunpils apkārtnē.

"Superīgs rīta skrējiens! Kaut gan laukā ir tikai -13... bet skrienot likās, ka tie grādiņi ir vairāk mīnusā," "Instagram" tīklā vēstījusi Elīna, padaloties ar bildi, kurā redzams, ka viņas skropstas pēc 50 minūšu gara skrējiena, kura laikā pieveikti astoņi kilometri, nosarmojušas pavisam baltas.

Elīnas publicētais kadrs jau izpelnījies vairākus simtus sarkano sirsniņu jeb "patīk", un bildes komentāros kāds arī pajokojis, ka šis varētu kļūt par jaunu skropstu pieaudzēšanas "trendu".

Kā "Delfi Izklaidei" atklāj Elīna, skropstu nosarmošana neesot nemaz tik ikdienišķa parādība, jo Latvijas ziemas kļuvušas ļoti maigas. "Ziemā varbūt divas līdz trīs reizes tā gadās. Tagad jau reti gadās kārtīga ziema," tā Elīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!