Foto: Kadrs no video
Britus pamatīgi satraucis video, kurš šonedēļ nopludināts publiskajā telpā. Tajā iemūžināta vērienīga ballīte vienā no Anglijas cietumiem. Sižets satricinājis britu nāciju un darījis likumsargus tramīgus, savukārt bijušos ieslodzītos tas sajūsminājis.

Britu mediji ziņo, ka pagaidām nenoskaidrota persona iemūžinājusi ballīti, kas norisinājusies kādā Lielbritānijas cietumā. Policija šobrīd veic izmeklēšanu, lai saprastu, kurā ieslodzījuma vietā notikušas sižetā redzamās dzīres.

Kā vēsta The Daily Mail, video ārpasaulē nonācis ar ziņapmaiņas aplikācijas Whatsapp palīdzību. Vēlāk bēdīgi slaveno sižetu savā Facebook profilā publicējis kāds bijušais ieslodzītais, palepojoties, ka cietumnieki dzimšanas dienas svin ar vērienu.

Video nofilmēts, ka ieslodzītie, no kuriem vairāki sižetā redzami ar kailu torsu, nudien plosījušies uz nebēdu - dziedājuši, dejojuši, bļaustījušies, dzēruši un pīpējuši. It kā tas viss jau nebūtu gana liels pārkāpums, izklaides kāds pamanījies arī iemūžināt ar viedtālruni, un visiem zināms, ka telefonu izmantošana cietumniekiem ir aizliegta.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes vadītājs Endrjū Seloss sniedzis medijiem publisku paziņojumu, kurā apsolījis, ka pēc iespējas ātrāk tiks noskaidroti visi lietas apstākļi. "Šobrīd notiek izmeklēšana. Visiem, kas pārkāpuši cietuma noteikumus, tiks liegtas dažādas privilēģijas un, iespējams, palielināts ieslodzījuma ilgums," sacījis pārvaldes vadītājs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!