Foto: AFI

Piektdien, 7. novembrī, viesnīcā Reval Hotel Latvija norisinās piektais Lūgšanu brokastu pasākums, kas šogad veltīts Latvijas Valsts neatkarības atgūšanas 90. gadadienai. Brokastīm šajā gadā izvēlēts nosaukums Dievam. Tēvzemei. Brīvībai, un tajās valsts vadītāji, baznīcas un sabiedrības pārstāvji pateiksies Dievam un aizlūgs par Latvijas tautas atgūto brīvību un mūsu valsts neatkarību.

1918. gada 18. novembrī ar Dieva svētību tika izveidota jauna un suverēna valsts - Latvija. Pirmo reizi vēsturē latvieši bija brīvi un paši varēja pārvaldīt savu zemi. Cilvēki bija pateicīgi Dievam par šo dāvanu. "Šogad, kad atzīmēsim mūsu valsts 90. gadadienu, Latvijas Valsts Lūgšanu brokastis tiks organizētas, aicinot valsts līderus kopīgai sadraudzībai un iedrošinājumam, lai lūgt Dievu par mūsu valsti, zemi, tautu, tās brīvību un neatkarību," norāda Lūgšanu brokastu organizatori.

Pasākumā uzrunu teiks Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers. Mācītājs Juris Rubenis uzrunās viesus, daloties savās pārdomās par to, kas ir cilvēka personiskā brīvība. Muzikālos priekšnesumus pasākumā sniegs Ingus Pētersons un Ieva Akurātere.

Latvijas Valsts Lūgšanu brokastis ir daļa no vēsturiskas kustības, kas 1952. gadā aizsākās Amerikas Savienotajās Valstīs, Vašingtonā. Šajos pasākumos viesus ir uzrunājuši tādi pasaulē ievērojami cilvēki kā Māte Terēze no Kalkutas (1994) un īru rokgrupas U2 līderis un solists Bono (2006).

Latvijas Valsts Lūgšanu brokastu Rīcības komitejas vadītāja ir Inese Šlesere.

Foto: AFI un f64.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!