Foto: Kadrs no video

Jūlija vidū plašu rezonansi medijos radīja Maskavā realizēts eksperiments, kura laikā divi puiši pa pilsētu pastaigājās, sadevušies rokās, un tagad līdzīgu gājienu nolēmis atkārtot geju pāris no Kijevas.

Eksperiments tapis izdevumam Bird In Flight, un tajā piedalījušies divi homoseksuāli puiši - viņi aptuveni stundu staigājuši pa pilsētu roku rokā, un ar slepeno kameru iemūžināta līdzpilsoņu reakcija.

Jāatzīst, ka Kijevas ielās attieksme pret viendzimuma mīlas pāri bija daudz draudzīgāka nekā Maskavā, bet, kad abi eksperimenta dalībnieki nolēma iet vēl tālāk un viens no viņiem iesēdās draugam klēpī uz pilsētas centrālās ielas, situācija kļuva saspringta.

Pāri ielenca radikāli noskaņotu jauniešu bariņš, kuri pēc tam, kad bija noskaidrojuši, vai abi puiši ir patrioti, sāka viņus sist, bet konfliktu ātri vien novērsa eksperimenta radošā komanda.

Puiši pēc pastaigas pa ielām secinājuši, ka, lai gan arī Kijevā ir radikāli noskaņoti homofobi, kuri savu taisnību ir gatavi aizstāvēt ar fizisku spēku, kopumā attieksme pret homoseksuāla pāra attiecību izpausmēm ir daudz pieklājīgākā kā Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!