Foto: Kadrs no video
Lielu rezonansi plašsaziņas līdzekļos izraisījušas dažu Krievijas zelta jauniešu izklaides Maskavā. Bariņš puišu "Mercedes-Benz" džipā pa pilsētas ielām traukušies lielā ātrumā un mēģinājuši aizbēgt no policistiem. Pakaļdzīšanās iemūžināta sižetā, ar kuru likuma pārkāpēji padižojušies virtuālajā vidē.

Krievijas mediji noskaidrojuši, ka džips pieder 20 gadus vecajam Ruslanam Šamsuarovam – naftas kompānijas "Lukoil" viceprezidenta un Krievijas oligarha Azata Šamsuarova dēlam.

Tiek vēstīts, ka "Mercedes-Benz" spēkratā Ruslans atradies kopā ar saviem draugiem, taču viņš pats nav bijis pie stūres. Tiesa, tas jaunietim nav liedzis video iemūžināt trilleru labākajās tradīcijās ieturēto pakaļdzīšanos Krievijas galvaspilsētā.

Vietējie mediji ziņo, ka auto pārsniedzis pilsētā atļauto ātrumu. Spēkratu piefiksējuši Ceļu policisti un pavēlējuši vadītājam apstāties, taču spēkrata vadītājs šo aicinājumu ignorējis.

Tā vietā, lai uzņemtos atbildību par pārkāpumu, auto vadītājs spiedis pedāli grīdā un laidies lapās. Tas pamatīgi uzjautrinājis pārējo kompāniju. Kad Ceļu policisti uzsākuši pakaļdzīšanos, džipa īpašnieks un oligarha dēls Ruslans video straumēšanas vietnē "Periscope" uzsācis bēgšanas tiešraidi.

Džipu centušās panākt sešas policijas ekipāžas, taču pārgalvīgie jaunieši turpinājuši traukties pa Maskavas ielām, ceļā pārkāpjot virkni satiksmes likumu un izsmejot savus "vajātājus", kas nespēj viņus panākt. Tas viss, protams, iemūžināts video.

Pakaļdzīšanās ilgusi aptuveni desmit minūtes. Pēc tam jaunieši apstājušies, aši izkāpuši no auto un skrējuši katrs uz savu pusi, taču policisti viņus panākuši un apcietinājuši.

Tiesa, pēc šī incidenta oligarha dēls nav mitējies – viņš savos sociālajos tīklos publicējis vēl vienu sižetu, kurā ņirgājies par policistiem, smieklīgo soda naudas apmēru un sajūsminājies par bēgšanu no likuma sargiem.

Pēc plašās rezonanses, kas sacelta ne tikai Krievijas, bet arī ārvalstu medijos, Ruslans izdzēsis visus savus profilus sociālajos tīklos. Vēlāk viņš medijiem sniedzis publisku paziņojumu, kurā atvainojies par šo starpgadījumu.

Ruslans apgalvojis, ka tas vairs nekad neatkārtosies, un džipa vadītājs bēdzis no policistiem tikai tāpēc, ka pārējie kompānijas biedri viņu ķircinājuši, bet šoferis vēlējies padižoties draugu priekšā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!