Lai cīnītos pret homofobiju, britu lauka hokeja komanda ķērusies pie absolūti unikāla un nekad iepriekš neredzēta paņēmiena – komandas spēlētāji izģērbušies kaili.

Notingemas universitātes kluba sportisti pliki pozējuši, pliki izgājuši laukumā un pliki stāstījuši, cik homofobija ir slikta. Tagad par šo akciju iegūtā nauda tika novirzīta kampaņai No homophobia in sport.

Kā redzams video sižetā, kamēr pozējuši kamerām, hokejisti savus dārgumus bija pieseguši ar nūjām, bet, izgājuši laukumā, debesu zvanus un peņus pieturēja ar rokām.

22 gadus vecais spēlētājs Pīrss Denings atzinis, ka komandas biedri sākumā kautrējušies, taču drīz vien visi ar situāciju apraduši un notiekošo uztvēruši ar humoru.

"Tajā dienā bija šausmīgi auksti, un mums nemaz negribējās izģērbties plikiem, bet, kad viens uz otru paskatījāmies, sapratām, cik tas būs jautri.

Mēs esam noguruši no tā, ka sportā plaukst un zeļ homofobija, kas daudziem spēlētājiem liek pamest savas komandas. Sportam vajadzētu būt pieejamam ikvienam cilvēkam, neatkarīgi no viņu seksuālās orientācijas. Mēs gribam, lai hokejs un futbols ir pieejams visiem," komentējis Denings.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!