Foto: F64

Ceturtdien, 15. septembrī, Vecrīgā, Torņa ielā 4, tika atklāts populārā pašmāju pavāra Mārtiņa Sirmā (attēlā) un viņa draugu veidotais restorāns, kuram dots nosaukums Tam labam būs augt! jeb 3 pavāru restorāns.

Atklājot jauno ēdināšanas iestādi, tā īpašnieki uzsvēra, ka galvenais viņu uzdevums bijis radīt restorānu, kuram Rīgas ēstuvju vidū nav analoga. No citām ēstuvēm jaunais restorāns atšķirsies gan ar ēdienkarti un ēdiena gatavošanas paņēmieniem, gan ar to, ka tajā darbosies atklātā virtuve, kas apmeklētājiem ļaus sekot līdzi, kā top viņu maltīte.

Kā norādīja Sirmais, jaunatklātā restorāna virtuve ir aprīkota ar vairākām jaunām un īpaši modernām virtuves iekārtām, kas atvieglos ēdiena gatavošanu un ļaus piedāvāt ļoti daudzveidīgu ēdienkarti, jo, kā pareizi atzīmēja restorāna saimnieks, ne visu var pagatavot uz ugunskura.

Restorānu Sirmais izveidojis kopā ar diviem saviem draugiem pavāriem - Ēriku Dreibantu un Rūtu Rietumu (Sirmajam un  Dreibantam SIA 32. maijs, kas reģistrēta kā restorāna īpašniece, pieder katram pa 30% kapitāldaļu, bet 40% kapitāldaļu savā starpā dala Uldis Brūders un Dana Gritāne).

Jaunajā restorānā, kura telpu dizainu veidojusi Kristīne Bitāne, būs pieejama 50 sēdvietas, bet vienas maltītes ieturēšana kopā ar vīna glāzi apmeklētājam izmaksās vidēji 10 līdz 20 latus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!