Dziedātāja Emi jeb Sarmīte Jērāne (attēlā) nupat atgriezusies no saulainās Spānijas, kur guvusi nenovērtējamu profesionālo pieredzi un noderīgus kontaktus, strādājot par dejotāju prestižajā bārā Nikki Beach un sadarbojoties ar vietējiem mūziķiem.

"Pirmo nedēļu Spānija izklaidējos, bet pēc tam trīs nedēļas strādāju par go-go dejotāju vienā no pasaules ekskluzīvākajiem bāriem," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Emi, kura par dejotāju kļuvusi, uz vietas izturot atlasi. "Spāņi bija sajūsmā par mani - uzreiz teica: "Mēs tevi gribam, mēs tevi ņemam!""

Darbs neesot bijis no vieglajiem - jādejo gandrīz katru dienu, reizēm arī uz terases karstā saulē, taču, labi strādājot, mēneša laikā var nopelnīt pat divus tūkstošus eiro.

Kā stāsta Emi, go-go  dejotājas profesija ir visai pikanta nodarbošanās - dejotājas ir ģērbtas trūcīgā apģērbā, izpilda pavedinošas kustības un nemitīgi atrodas vīriešu uzmanības centrā. Tomēr Emi secinājusi, ka spāņu vīrieši ir ļoti solīdi, un nekādu nepatīkamu starpgadījumu nav bijis.

"Reizē strādāju arī par hostess - latviešiem nav tulkojuma šim vārdam. Vīrieši nāca ar mani fotografēties; ja kāds uzsauca šampi, bija jāsastāda kompānija un jāiedzer, jāparunājas, taču nekas vairāk. Jā, varbūt bija tādi, kuri cerēja, ka sarunai pie šampanieša glāzes sekos turpinājums, taču es tur biju, lai strādātu, un profesionāli tiku galā ar šādām situācijām," stāsta Emi.

Dziedātājai ekskluzīvajā klubā izdevies nogaršot pasaulē dārgākos dzērienus. "Piemēram, dzēru šampanieti, kas maksā 5000 eiro par pudeli. Tāpat ekskluzīvu Grey Goose vodku, kas maksāja 300 eiro pudelē. Jāsaka gan, ka man likās, ka tā garšo tāpat kā parasts šņabis par pāris latiem," smejas Emi.

Ekskluzīvajā klubā Emi satikusi arī pasaules mēroga zvaigznes. "Mēs pat sadraudzējāmies un patusējāmies ar pasaulē slaveniem futbolistiem. Diemžēl viņu vārdus gan neatceros, jo futbolā tik labi neorientējos," smejas dziedātāja.

Emi nācies iepazīt arī klubu biznesa skarbo pusi - par spīti tam, ka iestādījums Nikki Beach ir patiesi ekskluzīvs, arī tajā ir sava "virtuve". "Jārēķinās ar to, ka tevi var kā pacelt uz pjedestāla, tā arī pilnībā noraidīt. Piemēram, kad pieņēma mani, kādu citu meiteni momentā atlaida," stāsta dejotāja, kura gan vairāk vēlas atcerēties brauciena pozitīvos iespaidus, nekā ļauties sliktām atmiņām.

Spānijā meitene emocionāli ļoti izaugusi, kā arī iepazinusies ar cilvēkiem, kuru palīdzība noderēs veidojot karjeru šovbiznesā. Jau jūlijā viņa atgriezīsies šajā saulainajā zemē, lai turpinātu iesākto sadarbību ar turienes dīdžejiem un producentiem. "Spānijā jau ierakstīju sava hita What the F...! remiksu, un to jau atskaņoja Nikki Beach. Spāņi šo dziesmu uzņēma ar sajūsmu! Tā man bija neaprakstāma sajūta - mani novērtēja Spānijā!" priecājas Emi.

Tagad priekšā nākamais uzdevums - iekarot arī Latvijas klausītāju sirdis. "Agrāk es gribēju visu uzreiz, bet tagad esmu sapratusi, ka karjeru jāveido pamazām. Nu es lēnām, solīti pa solītim, kāpju pa karjeras kāpnēm un negribu sacerēties, bet, protams, gaidu to labāko! Visu, ko daru, es daru no sirds, un ceru, ka arī latviešiem mana dziesma patiks tāpat kā spāņiem," optimistiski noskaņota ir Emi.

Spānijā pavadītais laiks bijis tik ļoti emocijām un darbiem piesātināts, ka paliks mākslinieces atmiņā kā viens no labākajiem ārzemju braucieniem. "Pirmo reizi dzīvē, esot ārzemēs, es neilgojos pēc savas valsts. Pēc cilvēkiem gan," atzīst Emi.

Dziedātājas mīļotais vīrietis - horeogrāfs Šons Ani - pacietīgi gaidījis draudzeni mājās, un viņam nekas neesot bijis iebilstams pret to, ka Emi mēnesi pavada ārzemēs, ar pikantām dejām izklaidējot vīriešus. "Man ir paveicies ar vīrieti - Šons mani vienmēr ir atbalstījis manas karjeras veidošanā, un viņš man neliedz darīt to, kas sekmē manu profesionālo izaugsmi. Mēs viens otram ļoti uzticamies un respektējam otra plānus," ar mīļoto lepojas Emi.

Par spīti lieliskajai saskaņai, Emi ar Šonu precēties vēl nedomā. "Mēs jau jūtamies kā precējušies - kāpēc tad vēl vajadzētu kaut kādu papīru, kas to apliecina? Ne jau laulība ir tas, kas stiprina attiecības," spriež Sarmīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!