Foto: DELFI
Tiem, kuri divu gadu laikā bija paspējuši iemīļot Lucavsalā notiekošo festivālu "Kubana", nāksies vilties – festivāls nākamo vasaru vairs nenotiks Rīgā.

Par to savā "Facebook" lapā otrdienas, 25. oktobra, vakarā paziņojis festivāla producents Iļja Ostrovskis.

"Tam ir vairāki iemesli, un tagad nav jēgas to katru atsevišķi iztirzāt. Mēs pateicamies par viesmīlību Latvijai, Rīgas domei un visiem mūsu jaunajiem draugiem Baltijā. Mums bez jums būs skumji! Tie bija brīnišķīgi divi gadi, bet ir jādodas tālāk," vēstījis Ostrovskis.

Viņš arī aicinājis atsaukties "zemes, tvaikoņu un salu īpašniekus, gubernatorus, prezidentus, investorus, kultūras un tūrisma ministrus", kuri būtu ar mieru pie sevis nākamgad uzņemt festivālu.

Viņš arī norādījis, ka pasaulē ir daudz skaistu vietu, kur festivāls vēl nav pabijis, un starp uzskaitītajām valstīm ir arī Ukraina, Igaunija, Lietuva, Gruzija, Indija un citas.

Atgādinām, ka festivāls no Kaļiņingradas uz Rīgu tika pārcelts 2015. gadā. Toreiz tas tika rīkots lielā steigā, un sabiedrībā izraisīja pretrunīgu reakciju.

Kritiku par šāda pasākuma norisi Lucavsalā vēl vairāk uzkurināja tā radītais troksnis, kas traucēja mieru daudziem rīdziniekiem. Pasākums cieta milzīgus zaudējumus, tomēr nolēma mēģināt vēl vienu gadu.

Šovasar festivāls ar nedaudz mainītu nosaukumu "Kubāna" norisinājās klusāk, tomēr piesaistīja gana daudz interesentu, un tā organizatori bija parūpējušies par gana daudzveidīgu muzikālo piedāvājumu, uz Rīgu atvedot grupas "Guano Apes" un "Garbage", pankroka leģendas "Ramones" bundzinieku Markiju Ramonu ar "Marky Ramone's Blitzkrieg" un citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!