Foto: AFP/Scanpix

Pirmdien, 26. decembrī, Londonas ielas pildīja cilvēku pūļi, kura steidza izmantot daudzu lielveikalu piedāvātās Ziemassvētku atlaides – šogad tā saucamajā Boxing Day tika uzstādīti jauni iepirkšanās rekordi, bet kāds puisis masveida ārprāta laikā zaudēja dzīvību.

Pircēji, kuri kāroja iegādāties apģērbus, aksesuārus, elektropreces un citas ikdienai tik nepieciešamas lietas ar iespaidīgām atlaidēm, pie Londonas veikaliem pulcējās jau vairākas stundas pirms to atvēršanas.

Brīdī, kad veikalu durvis tika atvērtas, sākās masveida histērija - visdažādāko vecumu un tautību pircēji kā neprātīgi metās pie mantu plauktiem, ķēra un grāba visu pēc kārtas, bet pēc tam drūzmējās pie kasēm, lai norēķinātos par pirkumiem.

Lai novērstu iespējamos negadījumus un savaldītu pircēju pūļus, ielās un lielveikalos patrulēja tūkstošiem policist un apsargu, bet viņiem neizdevās nosargāt kāda 18 gadus veca puiša dzīvību, kurš tika nodurts, divām ielu bandām nespējot sadalīt zonas, kurās izpārdošanu aizsegā nodarboties ar zādzībām.

Aptuvenās aplēses liecina, ka šogad Londonas veikalos pārspēts gan pircēju skaita rekords, gan kopīgā par nocenotajām precēm iztērētā summa, tomēr pagaidām precīzāki cipari nav apkopoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!