Lai gan ne visai saprotamās vērtēšanas sistēmas dēļ latviete Alise Miškovska (attēlā) konkursa Miss World 2011 lielajā finālā neiekļuva, viņa uzvarējusi vienā no pusfināliem, iegūstot pasaulē sportiskākās skaistules titulu, un arī citās kategorijās uzrādījusi Latvijai vēl nebijušus rezultātus.

"Konkurss Miss World sastāvēja no pieciem iekšējiem konkursiem - Miss World Sports, Miss World Talent, Miss World Model, Miss World Beach Beauty un Miss World Beauty with a Purpose. No šīm piecām kategorijām trijās grūtākajās es biju finālā - neko tādu Latvija iepriekš nav paveikusi," izklaides portālam Mango atklāj Miškovska.

Ņemot vērā, ka katrā finālā no 122 dalībniecēm tika vien 24, pēc Alises vārdiem, tas ir pat ļoti vērā ņemams sasniegums.

Nominācijā Miss World Sports Latvijas pārstāve pārliecinoši uzvarēja, iegūstot vissportiskākās sievietes titulu. Viņa atklāj, ka šajā kategorijā sacensības bijušas visgrūtākās, un tas, ko meitenēm nācies darīt, nekādi neiet kopā ar tradicionālajiem priekšstatiem par skaistuma konkursiem.

"Lai iekļūtu finālā, bija jāizpilda smags fiziskās sagatavotības tests, kas sastāvēja no presītes, pumpēšanās, pietupieniem un citiem spēka vingrojumiem. Tie visi bija jāveic maksimālā ātrumā viens pēc otra bez jebkādas atpūtas brīža.

Daudzas meitenes to vienkārši neizturēja, bet mēs, kas to paveicām, vēl trīs dienas nevarējām piecelties no gultas un normāli paelpot - tik ļoti sāpēja visi muskuļi," stāsta Alise, kura ikdienā strādā par daiļslidošanas treneri, un tāpēc arī spējusi tik labi tikt galā ar fiziskajiem pārbaudījumiem.

Taču sporta kategorijas finālā meitenes sagaidīja vēl smagāki pārbaudījumi - peldēšana, kurā mūsu Alise uzstādīja ātrāko rezultātu, sprints, kurā atkal vinnēja Latvija, un skotu nacionālā stafete.

"Tajā bija jāgrūž lode, jāsper maiss ar smiltīm, uz laiku jānēsā milzīgas ūdens kannas, kā arī jāgrūž dažāda izmēra baļķi, no kuriem lielākais bija manā augumā - 1,75 metri garš. Dažas meitenes vienkārši nevarēja to baļķi nekur aizmest un gandrīz uzmeta sev uz galvas.

Pie tam tas viss notika ārā - lietū, vējā un līdz ceļiem dubļos. Un pasakiet vēl, ka skaistuma konkursi tāds nieks vien ir! Jāsporto lietū līdz bezsamaņai, bet tai pašā laikā labi jāizskatās un vēlāk jāiet uz smalkām vakariņām," smejas Alise.

Viņa iekļuvusi arī labāko divdesmitniekā talantu konkursā, dejojot baletu, kā arī bijusi pirmā Latvijas pārstāve, kas jebkad iekļuvusi sarežģītākās nominācijas - Miss World Beauty with a Purpose jeb "skaistule ar mērķi" finālā, stāstot par savu darbu sporta sfērā ar bērniem.

Alise augsti novērtēta arī tautas tērpu sadaļā - viņa tikusi to meiteņu devītniekā, kurām bijis tas gods reprezentēt valsti, dejojot tautas tērpā pirmajā rindā. Pēc tik vērienīgiem panākumiem būtu tikai loģiski, ja Latvijas pārstāve būtu iekļuvusi arī finālā.

"Līdz pašām beigām turējos devītajā vietā no visām 122 meitenēm. Taču šogad tika paziņots, ka lielāko punktu skaitu dos intervija. Uzskatu, ka arī mana intervija bija ļoti laba, tāpēc mēs, visas meitenes, bijām šokētas, redzot, ka pirmajā desmitniekā ierindojas tās dalībnieces, kuras vispār netika nevienā no pusfināliem. Nesapratām, kas notiek," šokā par vērtēšanas sistēmu ir Alise.

Viņa spiesta secināt, ka lielu lomu šajā konkursā acīmredzot spēlējusi politika un nauda. "Lai cik tu talantīga arī nebūtu, svarīgākais ir valsts atbalsts, lielu lomu spēlē tas, cik bagāta ir valsts. Latvija bija trijos no pieciem pusfināliem, bet galu galā es netiku pat labāko trīsdesmitniekā! Vērtēšanas sistēma tādā gadījumā bija ļoti nesaprotama," uzskata Latvijas pārstāve.

Jebkurā gadījumā mūsu meitene ir gandarīta par panākumiem, un uzskata, ka darījusi visu, kas viņas spēkos, lai pozitīvi parādītu valsts vārdu pasaulē.

"Esmu priecīga, ka tur biju, un man pašai šis konkurss ir liels sasniegums. Šis ir viens no nozīmīgākajiem notikumiem manā dzīvē, un es šim konkursam gatavojos sešus gadus. Uzskatu, ka izdarīju visu, ko varēju, un esmu lepna par paveikto," teic Alise, kura neapstāsies un cer izmēģināt savus spēkus vēl kādā pasaules mēroga konkursā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!