Foto: Mango

Ceturtdien tirdzniecības centrā Spice Home atklāta pasaulē milzīgu ažiotāžu izraisījusī izstāde Bodies Revealed, kas interesentiem no Latvijas tagad ik dienu būs pieejama no 18. februāra.

Izstāde veltīta cilvēka ķermeņa uzbūves anatomijai, turklāt izstādes objekti ir veidoti no īstu cilvēku ķermeņiem, kas ziedoti medicīnas institūta fakultātēm Ķīnā, ASV un citās valstīs, lai veiktu pētījumus un izmantotu tos kā eksponātus izstādes vajadzībām.

Izstādei pasaulē ir sensacionāli panākumi, un līdz šim to jau apmeklējuši vairāk nekā 28 miljoni cilvēku, no kuriem vismaz viens miljons ir bērni.

Kā pasākuma atklāšanā teica projekta Bodies Revealed eksperts medicīnas jautājumos, Mičiganas Anatomijas un šūnu bioloģijas universitātes profesors un doktors Rojs Glovers, vēl nav bijusi tāda valsts, kurā izstādes apmeklētāji nebūtu dziļi iespaidoti par redzētajiem eksponātiem.

"Redzēt nozīmē veicināt saprašanu un, saprašana savukārt veicina cilvēka izglītošanu ķermeņa anatomijas jautājumos. Ķermenis nekad nemelo," uzsver doktors Glovers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!