Foto: F64

Starpkontinentālajā hokeja boksa čempionātā Icebox 2011, kas ceturtdien, 2. jūnijā, notika Arēnā Rīga, uzvarēja bijušais Rīgas Dinamo komandas kapteinis Aleksejs Širokovs.

Latvijas izlases hokejists, kurš šopavasar neizturēja konkurenci par vietu valstsvienībā startam pasaules čempionātā, pusfinālā pēc punktiem uzvarēja Brendonu Sagdenu, bet finālā arī pēc punktiem bija pārāks pār Kipu Brenanu, kurš savukārt pusfinālā jau otrajā raundā guva pārliecinošu uzvaru pār citu bijušo Rīgas Dinamo spēlētāju Ronaldu Petrovicki.

Širokovs bija pirmais atjaunotās Rīgas Dinamo kapteinis, taču pēc pirmās sezonas viņš pārgāja uz citu Kontinentālās hokeja līgas klubu Habarovskas Amur, bet šo sezonu uzbrucējs noslēdza Čehijas klubā Brno Kometa.

Sacensībās, kas notika pēc klasiskā boksa noteikumiem, piedalījās tikai četri dalībnieki, jo veselības problēmu dēļ savu dalību atsauca Krievijas izlases hokejists Jevgeņijs Artjuhins. Lai neizjauktu sacensību loģisko cīņu izspēli, pasākumā nepiedalījās arī pēdējais pieteiktais dalībnieks Kaspars Astašenko.

Icebox 2011 ietvaros notika arī Latvijas profesionālā boksera Maira Brieža reitinga cīņa svara kategorijā līdz 90,9 kg pret horvātu smagsvaru Josipu Jalusiču, kurā jau pirmajā raundā pārliecinoši uzvarēja Latvijas bokseris - pēc vairākiem nokdauniem tiesnesis cīņu pārtrauca.

Intervijā žurnālam TV Izklaide Māris Briedis, kurš ikdienā strādā Valsts policijā, stāstīja: "Tā adrenalīna deva, kas iegūta ringā, nav salīdzināma ne ar ko citu. (..) Ja kārtīgi netrenēsies, ne tikai zaudēsi, bet, rupji izsakoties, dabūsi pa galvu".

Viņam piekrīt arī latviešu hokejists, Calgary Flames kluba "policists" Raitis Ivanāns, kurš slavens ar biežajiem kautiņiem uz ledus. Ivanāns uz turnīru bija ieradies atbalstīt Alekseju Širokovu un atzina, ka daudz grūtāk ir nosēdēt malā, nekā pašam piedalīties šāda līmeņa mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!