Foto: F64
Pirmdienas vakarā Dailes teātrī jau 11. reizi tika pasniegtas Autortiesību bezgalības balvas. Starp apbalvotajiem autoriem, kuru darbi pagājušajā gadā tikuši visvairāk izmantoti visdažādākajos veidos, bija arī savdabīgais pašmāju mūziķis Roberts Gobziņš (attēlā).

Gobziņš autoru biedrības AKKA/LAA balvu saņēma par veiksmīgāko debiju kā vārdu autors dziesmai Savādā, kuru izpilda grupa Otra puse. "Sajūtas, saņemot balvu bija svinīgas, bet tagad uz saviem pleciem jūtu milzīgu autora nastu svina smagumā," sarunā ar izklaides portālu Mango ironizē Gobziņš.

"Tā kā dziesmas radu jau gadiem ilgi un pēdējā laikā koncertēju katru nedēļu, un man regulāri top dziesmu teksti, par balvu kā veiksmīgākajam debitantam biju ļoti pārsteigts. Man liekas, ka balvu dalītāji nevarēja atrast kategoriju, kur mani ielikt, tāpēc pievilka šo nomināciju aiz matiem," pēc balvas saņemšanas savās izjūtās dalās mūziķis.

"Autordarbs acīmredzot tiek fiksēts tad, kad tas ir prece. Es parasti mēģinu nodarboties ar sociāli atbildīgām lietām un līdz šim ar preču radīšanu nebiju nodarbojies, bet grupa Otra puse man palūdza uzrakstīt viņiem dziesmu tekstu, un es to izdarīju," skaidro Gobziņš, un atzīst, ka preču radīšana neesot viņa sirdslieta.

"Manas dziesmas regulāri skan Radio NABA, bet, tā kā tā ir nekomerciāla radiostacija, tas acīmredzot netiek fiksēts. Mans mērķis nav radīt preci, ko pēc tam var pārdot, un arī es pats par tādu nevēlos kļūt. Es savas dziesmas rakstu kā pievienoto vērtību ballītēm."

Pirms balvas pasniegšanas demonstrētajā videomateriālā tika atzīts, ka dziesma Savādā ir pierādījums tam, ka Gobziņš kļuvis romantiskāks. Pats mūziķis par šo apgalvojumu smejas.

"Dažas dienas nedēļā es patiešām esmu romantisks, bet man ir plāns, ka svētdien es nebūšu īpaši romantisks, jo sestdien paredzēta liela balle. Ja godīgi, es vienmēr esmu bijis romantisks, un, ja es būtu komponists, visas manas dziesmas būtu sacerētas minorā. Tās gan ir grūtāk pārdot, bet es tā vēlētos, ja prastu."

Mango piedāvā ieskatu Autortiesību bezgalības balvas pasniegšanas ceremonijā, kurā balvas piešķīra arī grupai Prāta vētra par dziesmu Ja tikai tu uz mani paskatītos, brāļiem Igoram un Gvido Lingām par dziesmu Gan, Ivo Fominam par kompozīciju Mēs dzīvojam pasakās un citiem Latvijas kultūras dzīves darboņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!