Foto: AFI

Pašmāju komponists Zigmars Liepiņš (attēlā) pēc Jāņiem sava sociālā tīkla Facebook lapā publicējis pārdomas par Līgo pasākumu Rīgā, Krastmalā. Liepiņa ieraksts, kurā viņš šo notikumu salīdzina ar caureju un morālām paģirām, jau paspējis sacelt diskusiju vētru.

"Gribu izteikt dziļu, internacionālu paldies Ušakovam un Co un Live Riga. Dažādu apstākļu dēļ nācās brīžiem redzēt LNT (Šajā kanālā tika translēts Līgo pasākums Krastmalā. - Red. piez.). Beidzot esmu sapratis, kas ir Līgo un kā jāsvin Jāņi ar Paula, Rača, Vaikules un jo sevišķi Naumovas palīdzību.

Tāda kā šķidra vēdera izeja kombinācijā ar morālām paģirām. Brīnišķīga sajūta nepamet mani jau veselu dienu," raksta Liepiņš.

Atbalstu komponista ierakstam paudis arī Latvijas Nacionālās operas simfoniskā orķestra dalībnieks Vairis Nartišs, komentējot Liepiņa ierakstu.

"Es arī iepriekš nezināju, ka īsti Jāņi bez častuškām un trīs lietām zāļu skapītītī krievu versijas nav iedomājami," savās pārdomās dalās Nartišs.

Apbēdinājumu par svētku koncerta kvalitāti un repertuāru pauž arī dziedātāja Elizabete Zagorska. Lielākā daļa komentētāju pauž cieņu un atbalstu maestro Raimondam Paulam, taču piemetina, ka pie koncerta kvalitātes un tā, cik tas bijis latvisks vai nelatvisks, vainojami pašvaldību vēlēšanu rezultāti.

"Laikam tiešām bija traki, ja Zigmars tā saka. Paldies Dievam, es izvairījos skatīties un laikam man paveicās. Dzirdēju, ka častuškas arī esot laistas... Paldies tev, latvieti, par šīm pašvaldību vēlēšanām Rīgā," raksta kāds Jānis Mārtiņš-Skuja.

Arī pirms lielā notikuma Liepiņš savā Facebook lapā rakstīja, ka ar nepacietību gaida Līgo vakaru, lai redzētu, kas Rīgas mēram padomā.

"Ar lielu interesi gaidīšu Līgo vakaru. Vai Ušakova Jāņi notiks pie nodegušās pils, vai nē? Manuprāt, šogad līgošana tur būtu tas pats, kas šampanieša dzeršana un uzdancošana krematorijā bēru laikā," savu nepatiku pauda komponists.

Redakcijas piezīme: ziņas virsraksts nākamajā dienā mainīts pēc cienījamā mākslinieka īpaša lūguma, jo bija radušās domstarpības par jēdzienu "šķidra vēdera izeja" un "caureja" precīzu definēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!