Foto: Vida Press
Androgīnais serbu izcelsmes modelis Andrejs Pedžičs (attēlā) jau vairākus gadus ar panākumiem darbojas modes biznesā, bet tagad tapis zināms, ka sievišķīgais puisis, kuru paviršāks vērotājs itin viegli varēja sajaukt ar meiteni, oficiāli kļuvis par sievieti.

Lai gan līdz šim viņš izvairīgi runājis par iespēju mainīt dzimumu, ārvalstu mediji vēsta, puisis veicis dzimuma maiņas operācijas un tagad uzskatāms par sievieti. Modelis arī nomainījis vārdu - tagad viņš ir Andrea.

Žurnālam People modelis atklājis, ka dzimuma maiņas iespēju viņš sācis apsvērt jau 13 gadu vecumā, kad viņš devies uz bibliotēku un ierakstījis Google meklētājā "dzimuma maiņa" - tas esot mainījis zēna dzīvi.

Vēlākajos gados domas par operāciju atliktas, jo 17 gadu vecumā viņš sācis darboties kā modelis, tad sekojuši galvu reibinoši panākumi, ko nodrošināja viņa androgīnais izskats, bet ilgāk dzīvot puiša ādā Andrejs vairs nav spējis, tāpēc arī šovasar veikta izšķirošā operācija.

"Dzimuma maiņa man ļauj justies tik brīvi, kā nekad neesmu jutusies. Tagad es varu stāvēt kaila spoguļa priekšā un patiesi izbaudīt savu atspulgu. Un šie privātie brīži ir svarīgi," atzinusi Andrea.

Kopš dzimuma maiņas Andrea modes pasaulē sākusi strādāt kā pilntiesīga sieviešu modele, un, kā norādījuši viņas pārstāvji, dzimuma maiņa modeles karjeru neietekmēs - tagad gluži vienkārši viņas dzīvē un karjerā ir sākusies jauna nodaļa, bet meitenes izskats un bagātīgā personība vienmēr tiks novērtēta.

Jau vēstīts, ka pasauli ziņas par meitenei līdzīgo modeli pāršalca 2011. gada sākumā, kad kad 19 gadus vecais puisis piedalījās Londonas modes nedēļā, un savu lomu viņa slavas gājienā spēlējusi sadarbība ar leģendāro dažādu ērmu mīļotāju, franču dizaineri Žanu-Polu Gotjē, kurš savā daiļradē labprāt spēlējas ar dzimumu maiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!