Foto: Publicitātes foto

Kamēr viena sabiedrības daļa čīkst par grūto dzīvi, atjautīgākie latvieši meklē risinājumus un realizē savas idejas. Tā, piemēram, Ruta Garklāva un Kārlis Ulmanis izveidojuši savu bikšu biznesu un prezentējuši zīmolu Ulmaņbikses jeb UlmanPants.

Ideja par zīmola izveidošanos aizsākusies aptuveni pirms diviem gadiem, kad Ruta nolēmusi pašūt sev un vīram bikses.

No parastām ūziņām viņa, iešujot citas krāsas audumu, izveidojusi ērtas harēma bikses, kuras pēcāk pozitīvi novērtējuši arī ģimenes draugi, un rezultātā nolemts savu darbību paplašināt.

"Tas viss sākās pavisam nejauši - tīri sadzīvisku mērķu vārdā. Vispirms vecās bikses pāršuvu par harēma biksēm sev un vīram, bet pēc tam tās pamanīja arī draugi, kuriem tās iepatikās, un nācās tādas šūt arī viņiem.

Manam vīram Kārlim Ulmanim jau bija neliels biznesiņš - Ulmaņkrekli. Kad mūsu ģimenē piedzima bērniņš, mājas apstākļos kļuva sarežģīti darbu turpināt. Vēlāk radās ideja attīstīt Ulmaņbikšu zīmolu.

Tā kā šis uzvārds - Ulmanis - Latvijā ir ļoti pazīstams un tam ir sava vēsture, nolēmām to nosaukumā saglabāt. Nav slikti, ka cilvēkiem, to izdzirdot, rodas kaut kādas asociācijas," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Ruta Garklāva.

Tas, ka Rutas vīram ir tieši tāds pats vārds un uzvārds, kā vienam no populārākajiem aizvadītā gadsimta pašmāju politiķiem, ir tikai sakritība, bet Ruta neslēpj, ka tam ir sava pozitīvā puse.

Savukārt Ulmaņbikšu logotips, kurā attēlota vīrieša seja, veidots pēc Rutas vīra sejas vaibstiem. Viņš abu biznesiņā ir tas, kurš rūpējas par māksliniecisko daļu, savukārt Ruta šuj. UlmanPants tiek darinātas mājas apstākļos, pāršujot jau gatavas bikses, un nelielais bizness abiem ir hobijs.

"Ikdienā katrs strādājam citu darbu. Esmu apmeklējusi šūšanas kursus un ieguvusi maģistra grādu mākslas vēsturē, savukārt mans vīrs ir grafiskais dizaineris.

Visu darām paši un palīgu mums nav. Bikses pāršuju mājās. Galvenā ideja - pārveidoju jau gatavs bikses, piemeklējot interesantu audumus," stāsta Ruta.

Ulmaņbikses iespējams iegādāties Miera ielas veikaliņā M50, taču, ja kādam ir īpašas vēlmes, ar Rutu un Kārli iespējams sazināties personiski un pastāstīt par savām iecerēm, jo UlmanPants ir izveidots arī savs profils sociālajā portālā Facebook.

"Protams, cilvēki var nākt ar savām biksēm, kurām pēc viņu vēlmēm piemeklēšu audumu un tās pāršūšu. Veikaliņā nopērkami jau gatavi produkti - vispirms iegādājos bikses un tad tās pārveidoju," atklāj Ruta.

Ulmaņbikses iespējams iegādāties arī dažādos tirdziņos. Šovasar Ruta un Kārlis harēmu bikses piedāvāja festivāla Positivus apmeklētājiem. Viņi andelējuši arī Kalnciema kvartāla tirdziņā. Cena - runājama.

"Veikalā M50, protams, biksēm ir konkrēta cena. Arī tirdziņos mums bija divas cenas - viena garajām biksēm, otra īsajām, taču, ja kādam ir konkrēta ideja un viņš pie mums vēršas ar to, esam atvērti komunikācijai, un bikšu cena noteikti ir runājama," noslēgumā saka Ruta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!