Foto: Privātais arhīvs
Pēdējā laikā milzu popularitāti guvis jaunais friziermākslas talants un matu stilists Dāvis Ķimenis (attēlā kopā ar Sabīni Berezinu) – savas galvas rotas viņam uztic teju visi Latvijas šobrīd populārie cilvēki. Frizieris atklāj: bieži vien arī ikdienā klienti nāk pie viņa, izsakot vēlmi līdzināties kādai slavenībai.

Dāvja pastāvīgo klientu lokā ir Lingita Lina Bopulu, Sabīne Berezina, Madry, Diāna Pīrāgs, Raitis Beķeris un citas slavenības. Viņš veidoja frizūras arī mūzikla Dzimuši mūzikai izrādēm, veido matus modes dizainera Mārtiņam Pūpolam un viņa modeļiem, kā arī ir leģendārās Lady Gagas stila frizūras autors, ar kuru slavu izpelnījās dziedātāja Adelly.

Matu meistars atzīst, ka bieži vien cilvēki izsaka viņam vēlmi iegūt tādu pašu frizūru kā kādam populāram cilvēkam. "Starp puišiem ļoti pieprasīts ir Kristapa Pujāta griezums, arī Mārtiņa Jātnieka frizūra.

Meitenes savukārt bieži atnāk ar kādu Madry vai Māras Katarskas bildi un saka, ka grib izskatīties tāpat," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Dāvis, piebilstot, ka visas šīs vēlmes parasti realizē.

Šoruden frizūru modes tendenču klāsts ir tik plašs, ka realizēt patiesi iespējams vispārdrošākās vēlmes. "Pašlaik ļoti aktuāli ir dažādi matu veidojumi. Piemēram, īpaši moderni tagad ir vienā galvas pusē ar lokšķērēm sataisīt lokas, otrā - iztaisnot matus.

Frizūra ir reizē romantiska un ikdienai piemērota. Atkal modē ir bizes, piemēram, viena liela franču bize. Tā pati Lady Gagas stila frizūra ir spilgts piemērs jaunajām tendencēm - pamatīgs avangards, kāpēc arī Gaga to ievēroja. Ja grib, lai mati izskatītos interesanti, šosezon tiem jāvelta laiks," frizūras veidot rosina Dāvis

Griezumu un krāsu ziņā mode atgriezusies pie dabiskā. Ja kādu laiku iepriekš aktualitāte bija īsie griezumi ar izskūtajiem sāniem, nu modē ļoti gari mati, pie kādiem var tikt ar pieaudzēšanas palīdzību.

"Aktuāli ļoti gari, taisni pieaudzētie mati līdz pus mugurai. Nav vairs tie laiki, kad pieaudzēšanu saistīja ar matu bojāšanu - tagad ir tik daudz dažādu matu pieaudzēšanas tehniku, ka iespējams atrast katra matiem piemērotāko un nekaitīgāko.

Savukārt par krāsām varu teikt tā - blondais vairs nav aktuāls, un arvien vairāk cilvēku nāk pie manis, lai atgūtu savu dabīgo matu toni," stāsta eksperts, kā piemēru minot Madry un Diānu Pīrāgs, kuras nesen savus blondos matus nokrāsoja dabīgi tumšos toņos.

Dāvis uzskata, ka viņam ļoti paveicies - puisis jau no bērnības gribējis būt frizieris, mērķtiecīgi gājis uz savu sapni, un nu viņam jau uzticas Latvijas zvaigznes. Savā ziņā viņš var pateikties modes dizainerim Pūpolam, kurš pamanījis Dāvja talantu, uzaicinājis sadarboties, ievedis Latvijas šovbiznesā un mudinājis nekautrēties no sava talanta.

Puisis, kurš uzvarējis Latvijas frizieru čempionātā, par savu lielāko sasniegumu joprojām uzskata nevis atpazīstamību, bet gan savus darbus. "Mans lielākais sasniegums ir manas frizūras. Dziedātājai Diānai Moon es taisu cepures no matiem, ko sūtu viņai uz ārzemēm, esmu taisījis frizūru, izmantojot tajā īstu krokodila galvu.

Man patīk avangards un eksperimenti. Mans lielais nākotnes sapnis ir sarīkot Latvijai unikālu modes skati, kurā demonstrētas tiktu frizūras," ieceri atklāj talantīgais frizieris.

Foto galerijā: populāri cilvēki ar Dāvja veidotām frizūrām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!