Foto: Reuters/Scanpix
Mainoties skaistuma standartiem modes pasaulē, pēdējo gadu laikā šajā nežēlīgajā biznesā "izsitušies" jaunieši, kuru medicīniskās diagnozes savulaik pat nebūtu ļāvušas domāt par defilēšanu populāru dizaineru skatēs, pozēšanu glancētajiem žurnāliem un piedalīšanos reklāmā.

Starp modes pasaules sensācijām šogad spoži uzmirdzējusi 18 gadus vecā austrāliete Medlīna Stjuarte - meitene ar Dauna sindromu, kas jau paguvusi apburt un iedvesmot miljoniem cilvēku visā pasaulē.

Aizvadītās nedēļas izskaņā Medlīna debitējusi Ņujorkas modes nedēļā, kas ir katras modeles lielais sapnis. Kā vēsta ārvalstu mediji, viņa ir otrā modele ar Dauna sindromu, kam izdevies piedalīties šajā prestižajā pasākumā.

Meitenei izdevies savaldzināt modes nedēļas viesus, kļūstot par šī pasākuma zvaigzni numur viens, un tiek prognozēts, ka meitene turpinās gūt panākumus modes industrijā.

Medlīna kļuvusi par iedvesmas avotu daudziem - lai sasniegtu sapni un kļūtu par modeli, meitene daudz strādājusi. Viņa trenējusies peldēšanā un nodarbojusies ar daudz citām fiziskām aktivitātēm, lai atbrīvotos no liekajiem kilogramiem.

"Viņa smagi strādāja, lai to sasniegtu. Cilvēki ar Dauna sindromu spēj visu. Es domāju, ir pienācis laiks sabiedrībai saprast, ka arī cilvēki ar Dauna sindromu var būt seksīgi un skaisti," Austrālijas medijiem stāstījusi modeles mamma Rozanna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!