Foto: Mango

Par vienu no gaidītākajām un visvairāk apspriestajām 15. Rīgas modes nedēļā notikušajām skatēm kļuva Latvijas modes mākslinieces Aļonas Bauskas (attēlā centrā) radītā zīmola QooQoo jaunās kolekcijas skate, kas guva nedalītas vietējo modes cienītāju simpātijas.

Rīgas modes nedēļas jubilejas sesijas apmeklētājiem bija iespēja iepazīties ar zīmola QooQoo nākamā gada pavasara/vasaras kolekciju The Pool of Venus, un šī prezentācija pulcēja pilnu zāli modes ekspertu un interesentu.

Atšķirībā no citiem šogad modes nedēļā startējušiem dizaineriem, Bauska savā skatē bija izvēlējusies modeļu rindas papildināt ar sabiedrībā zināmām dāmām - ar īpaši atraktīvu iznācienu izcēlās par "radiogeišu" dēvētā Ieva Adamss, kura  jubilejas modes nedēļā uz mēles jau bija kāpusi jauno mākslinieku konkursa finālā, kā arī aktrise Zane Vaļicka.

Absolūtas skatītāju simpātijas iekaroja vienīgais skatē dalību ņēmušais puisis - vēl pilngadību nesasniegušais modes blogeris Jaroslavs Brišņikovs, kura defilē ar spīdīgi zilās krāsas seju daudzi pēc skates atzina par krietni vien pārliecinošāku nekā dažas pieredzes bagātās modeles iznācienu.

Gatavojoties jaunās kolekcijas skatei, zīmola radītāja ar savu radošo komandu bija rūpīgi piedomājusi ne tikai pie tērpiem, bet arī pie skates vizuālā noformējuma - uz mēles skates laikā bija izvietoti koka bluķīši, uz kuriem pakāpās modeles, lai skatītāji varētu veiksmīgāk aplūkot unikālos grafiskos attēlus uz tērpu auduma, bet skates muzikālais noformējums bija uzticēts atraktīvajai dīdžeju apvienībai Dangerous Dolphins.

Zīmols QooQoo dibināts 2009. gadā, un jau gadu vēlāk tas spilgti debitēja Rīgas modes nedēļā un saņēma labākās modes debijas balvu Stila un modes balvas 2010 pasniegšanas ceremonijā. Pāris gadu laikā QooQoo guvis arī starptautisku atzinību un veiksmīgi sadarbojies ar krietnu pulciņu pašmāju šovbiznesa darboņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!