Foto: Publicitātes foto

Sākoties jaunajam gadam, ne viens vien apņēmies sākt jaunu un labāku dzīvi un daudzu plānos ietilpst arī fiziskās formas uzturēšana. Starp viņiem ir arī aizvadītajā gadā šovā Gandrīz ideālas vakariņas popularitāti guvušais modes blogeris Deniss Ševeļovs (attēlā).

Deniss, kurš ir aktīvs sociālo tīklu lietotājs, savus sekotājus regulāri informē par dažādiem ar formas uzturēšanu saistītiem jaunumiem, bet jau labu laiku viņš jūsmo par diētu ar zemu ogļhidrātu saturu, kas puisim palīdzējusi atbrīvoties no liekajiem kilogramiem.

Sarunā ar DELFI Izklaide Deniss pastāstīja, ka lēmumu par fiziskās formas uzturēšanu viņš pieņēmis jau aizvadītajā gadā, kad viņš pamanījis - ierastā S izmēra drēbes viņam vairs neder un garderobe jāpapildina ar M izmēru.

"Nejutos apmierināts ar sevi un savu augumu, tāpēc pieņēmu lēmumu, ka kaut kas ir jādara. Sapratu, ka nedrīkst tā vairs baroties. Es esmu no tiem, kuri, ja kaut ko nolemj, neapstājas pusceļā, bet turpina iet uz nosprausto mērķi. Vienkārši ir jāizvērtē savas prioritātes," stāsta Deniss.

"Sievietēm nomest svaru ir grūtāk, jo viņu organisms ir iekārtots tā, kā tas vairāk uzkrāj taukus, bet tas nav attaisnojums - ja cilvēks nejūtas labi savā ķermenī, tas ietekmē arī viņa psihisko veselību un pat var radīt depresiju," skaidro puisis.

Rakstura stingrība viņam bijusi nepieciešama, jo izvēlētā diēta nosaka, ka jāatsakās no produktiem, kuri satur tā saucamos vienkāršos ogļhidrātus - no ēdienkartes pilnībā jāizslēdz cukuru saturošas lietas un balto miltu produkti.

"Sākums bija ļoti smags. Dažādos pētījumos jau pierādīts, ka atkarība, ko rada cukurs un saldumi, ir nopietnāka nekā mūsu atkarība no, piemēram, nikotīna. Pirmajā laikā, kad sāku ievērot šo diētu, man trīcēja rokas, bija besis no tā, kā gribējās kaut ko saldu, Tas ilgst nedēļu, divas," stāsta puisis, kuru iedvesmojis tas, ka pirmos rezultātus varējis pamanīt jau pēc piecām sešām nedēļām.

Diētas pluss ir tas, ka gandrīz neierobežotā daudzumā var ēst gaļu un dārzeņus, kas ļauj nemocīties izsalkumā, un, ja pacenšas, var atrast arī alternatīvu saldumiem, piemēram, našķojoties ar mandelēm vai nokrakšķinot divus gurķīšus, kas radīs sāta sajūtu.

Protams, apmeklējot dažādus burziņus, gadās arī iemalkot kādu alkoholisko dzērienu, bet par to īpaši pārdzīvot nevajagot, tikai pareizi jāizvēlas, ko dzert - alu lietot noteikti nevajadzētu, bet labāk izvēlēties stipros alkoholiskos dzērienus.

"Kad atteicos no saldumiem, dzīve šķita skarba un sūdīga - konfektes ir atņemtas, un gribas iedzert," sirsnīgi smejas Deniss, kura lūgums bāros iejaukt šņabi ar dzirkstošo ūdeni nevienu profesionālu bārmeni vairs nepārsteidzot.

Tiem, kuri nolēmuši uzlabot auguma formas, Deniss, kurš izmēģinājis ne vienu vien diētu,  no savas pieredzes iesaka pamatīgi apdomāt šo lēmumu - ja esat nolēmuši tievēt, jābūt pārliecībai, ka izdosies sasniegt vēlamo rezultātu, jo pretējā gadījumā cilvēks var iedzīvoties depresijā, ka plāns nav izdevies, un sākt uzskatīt sevi par neveiksminieku.

Arī Denisam nav gājis gludi - diētu viņš uzsāka jau pērnā gada vasarā, atbrīvojies no liekā svara, bet tad garo Ziemassvētku brīvdienu laikā pāris kilogrami nākuši atpakaļ, jo kārdinājumu šajā laikā bijis pārāk daudz. Tiesa, pēc gadu mijas viņš pie veselīgā dzīvesveida atgriezies un ir apņēmības pilns to turpināt.

"Es ar šo diētu nometu aptuveni septiņus kilogramus. Tas neizklausās daudz, bet, ja cilvēks ir maza auguma, tas ir labi redzams. Tagad esmu ieguvis gandrīz ideālo formu un pamazām sāku trenēties, lai uzlabotu to vēl vairāk. Cerams, jau vasarā pludmalē man būs ko rādīt," iedvesmo Deniss.

Viņš jau noskatījis jaunus ierobežojumus savai ēdienkartei, uzsākot tā saucamo Alkaline diētu, kas tiek dēvēta arī par pretvēža diētu, un aktīvi vāc informāciju par to, kā dzīvot veselīgāk.

"Man ir paveicies ar draugiem, kuri paši eksperimentē un iesaka man labāko. Arī es pats eksperimentēju un pētu dažādus materiālus," skaidro Deniss, vairākkārt uzsverot, ka viņa izvēle nav diēta, bet dzīvesveids.

Galerijā: Deniss pirms un pēc pārvērtībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!