Foto: Vida Press
"Zaļais pūķis" ir viens no tiem briesmoņiem, ar kuru cilvēces vēsturē nācies cīnīties ļoti daudziem. Pieredzes bagātais un rūdītais ķīniešu alkoholiķis Džangs Rui (attēlā) visbeidzot izgudrojis, iespējams, pašu efektīvāko metodi, kā atmest dzeršanu.

Ārvalstu mediju uzmanības lokā 30 gadus vecais ķīniešu alkoholiķis nonācis, pateicoties veidam, kā viņš mēģina uzvarēt cīņu ar grādīgo dziru. Vīrietis tik ļoti vēlas atmest dzeršanu, ka viņš, pieslēgts ķēdē, jau aptuveni pusgadu mitinās mazāk nekā desmit kvadrātmetru lielā istabiņā.

Kā žurnālistiem pastāstījis nelaimīgais dzērājs, kurš mitinās Ķīnas pilsētā Bengbu, pirms vairākiem gadiem dažādu problēmu dēļ viņš slīcis depresijā. Mierinājumu Rui radis "zaļā pūķa" skavās. Tas vēl vairāk sagandējusi vīrieša dzīvi, un viņš kļuvis atkarīgs no alkohola.

Nemitīgās dzeršanas dēļ Džangs kļuvis pavisam nabags, un viņu pametusi sieviņa, kura līdzi paņēmusi arī abu kopīgo bērnu. Izpostītā dzīve pamudinājusi ķīnieti mēģināt atbrīvoties no alkohola atkarības.

Džangs pierunājis savu māti saķēdēt viņu un iespundēt mazā istabiņā. Lai gan daudziem veids, kādā ķīnietis piespiedis sevi nedzer, šķiet pagalam cietsirdīgs, tas atmaksājies - bijušais alkoholiķis jau vairāk nekā sešus mēnešus aizvadījis skaidrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!