Foto: Vida Press
Virtuālajā pasaulē plašu slavu iemantojusi kāda velsiešu meitene no Ammanfordas, kas savu garo matu dēļ izskatās gandrīz kā brāļu Grimmu pasakas varone Rapuncele jeb Salātlapiņa.

12 gadus vecā Keitija Vaita (attēlā) ir 1,5 metrus gara, bet viņas mati - metru gari. Meitene tos apgriezusi tikai trīs reizes mūžā, bet garu matu izmazgāšanai ik reizi nepieciešama aptuveni stunda.

Ikdienā meitenei nav nekādu problēmu ar garo matu savaldīšanu, vienīgi tad, kad viņa iet uz teikvando treniņiem, tad gan reizēm mati plīvo, tomēr tas, pēc viņas vārdiem, tikai samulsina pretinieku.

Par garmataino meiteni raksta vairāki britu mediji, saucot viņu par cilvēku ar garākajiem matiem Velsā, taču pasaules mēroga rekordus viņa noteikti nesasniegs, un tāds arī nav Keitijas mērķis.

Šobrīd Ginesa rekordu grāmatā kā cilvēks ar garākajiem matiem pasaulē ir reģistrēta melnādainā Aša Mandela (pēdējā bilde foto galerijā) no Atlantas, kura ikdienā matus nēsā ietītus maisiņā, bet, kad izritina, tie sasniedz 16,7 metru garumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!