Foto: Vida Press
Vairums meiteņu sapņo kļūt par modelēm vai aktrisēm, bet kāda 19 gadus veca angļu meitene nolēmusi kļūt par profesionālu nāriņu un sava mērķa īstenošanai pat izgatavojusi divus metrus garu asti.

Emīlija Kīta (Keat) no Kornvolas grāfistes bērnībā sapņoja kļūt par feju, lai bezrūpīgi varētu lidināties virs zemes, tomēr pieaugot saprata, ka tas ir visai sarežģīti, tāpēc spārnus nomainīja pret nāriņas asti.

Aizrāvusies ar savu ideju, meitene pašrocīgi no peldēšanas kostīma izgatavoja divus metrus garu asti, bet pēc tam, lai kļūtu par īstu jūras undīni, ik dienu četras stundas trenējās peldēšanā.

Pēc līdzības ar Arielu no Disneja multfilmas Nāriņa Emīlija sāka tērpties mirdzošos peldkostīmos, bet matus pārkrāsoja rudā krāsā.

Pēc vidusskolas beigšanas Emīlija savu hobiju pārvērta par darbu un kļuva par pirmo profesionālo nāriņu Lielbritānijā - tagad viņa iztiku pelna, piedaloties dažādos bērnu un izklaides pasākumos.

"Man patīk būt nāriņai! Nespēju iedomāties, ka varētu nodarboties ar ko citu. Mani vienmēr interesējušas mītiskas būtnes, un nu es esmu kļuvusi par vienu no tām. Man neizdevās kļūt par feju, taču tagad esmu nāriņa," meitenes vārdus citē izdevums Mirror.

Emīliju interesē ne tikai jautras ballītes, kur viņai atvēlēta daiļas nāriņas loma, bet arī nopietnas ekoloģiskas problēmas.

Meitene stāsta, ka savu neparasto ārieni vēlas izmantot, lai sabiedrību informētu par ūdens resursu piesārņojumu, bet jūras padarītu tik tīras, lai dzīvnieki tajās atkal varētu justies kā mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!