Foto: Publicitātes foto

Biedrība Emergo jau ceturto gadu pēc kārtas titulē Latvijas uzņēmīgākās omītes, rīkojot konkursu Vecmāmiņa 2015. Nupat nosauktas 12 konkursa finālistes, no kurām jaunākajai ir 35, bet vecākai 62 gadi. Šogad pirmo reizi izvēlēties savu favorīti tiek aicināti arī skatītāji, balsojot par savu favorīti portālā Voteon.

Aina Jurdža


Foto: Publicitātes foto

Ainas dzīves moto: "Nekad nemest plinti krūmos, bet pagriezt ar plato galu uz leju un turpināt airēt pa dzīvi uz priekšu." Aina dzīvo Kārsavā un strādā par sākumskolas skolotāju.

Ainas vaļasprieki ir folklora un teātris. Apģērbā patīk spilgtas, tīras krāsas. Brokastīs neaizstājams produkts ir sviestmaizes ar kafiju.

Konkursā piedalās dēļ jaunām emocijām, iespaidiem, pieredzes, kā arī ir vēlme iepazīt pozitīvi noskaņotus un darbīgus cilvēkus.

Anita Pakalniece


Foto: Publicitātes foto

Anita ir no Salaspils. Strādā par komercdirektori un brīvā laikā aizraujas ar grāmatu lasīšanu. Anitas dzīves moto: "Laime, kura otram neliek ciest."

Viņas mīļākā krāsa ir melna, savukārt brokastīs Anita iecienījusi maizītes.

Konkursā piedalās, lai iepriecinātu savu ģimeni.

Anita Strapcāne


Foto: Publicitātes foto

Anitas dzīves moto ir: "Ar smaidu pa dzīvi. Bez negatīva." Viņa ir precējusies un strādā par direktori. Tradīcija Anitas ģimenē ir Ziemassvētkus un lielo apaļo jubileju kopīga svinēšana.

Anitas vaļasprieks ir vasarā kopt dārzu un puķes, kā arī sauļoties. Viņas mīļākās krāsas ir melna, balta un sarkana, brokastīs Anita ēd olu ar apelsīnu, kā arī auzu pārslu putru.

Aviva Kvite


Foto: Publicitātes foto

Avivu konkursam pieteica meita. Vecmāmiņa ir precējusies un dzīvo Mārupē. Tradīcija Avivas ģimenē ir visu svētku svinēšana kopā. Avivas vaļasprieks ir savs dārzs un tā pilnveidošana.

Sievietei patīk spilgti toņi, bet apģērbā viņa dod priekšroku melnam. Brokastīs iecienījusi biezpienu ar garnelēm, kā arī ceptu olu.

Konkursā piedalās meitas mudināta, un, lūk, ko raksta meita: "Varu teikt, ka par tādu vecmāmiņu visi var tikai sapņot, izpalīdzēs vienmēr, kad vien var. Ļoti mīl savu mazbērnu, un pases dati ar reālo vecumu nesakrīt necik - ideāla, atraktīva vecmāmiņa!"

Ilona Gintere


Foto: Publicitātes foto

Ilonas dzīves moto: "Smaidi un tev uzsmaidīs filozofija. Es, viņš un mūzika." Rudens svinēšana mežā ir kļuvuši par tradīciju Ilonas ģimenē.

Omītes apģērbā dominē gaišas un spilgtas krāsas, savukārt brokastīs viņa iecienījusi ārstniecisko tēju un veselīgas kokteiļa brokastis.

Konkursā piedalās, jo vēlas iziet no savas komforta zonas un pamēģināt ko jaunu.

Jana Jankovska


Foto: Publicitātes foto

Janas dzīves moto: "Katram mazam mākonītim ir zelta maliņa." Jana dzīvo kopā ar mīļoto cilvēku. Šīs omītes ģimenes tradīcija ir kopā pavadīt latviešu svētkus, brīvdienās kopā vakariņot.

Janas vaļasprieks ir gleznošana, šūšana un mīļoto lutināšana ar garšīgi pagavotām maltītēm.

Mīļākās krāsas viņai ir daudz, bet tuvākās ir laša krāsas tonis, zilzaļais, zilais, rozā. Brokastīs neaizstājami produkti ir tomāti un siers, zivis vai kāda pašgatavota gaļa. Konkursā piedalās meitas mudināta.

Jeļena Pavlenko


Foto: Publicitātes foto

Jeļenas dzīves moto ir: "Optimisms, mērķtiecība, pozitīva domāšana." Pašreiz ar lepnumu sevi sauc par mājsaimnieci.

Tradīcija Jeļenas ģimenē ir jūrnieku pavadīšana un satikšana, svētku svinēšana, savukārt Jeļenas vaļasprieks ir kulinārija un bērnu pasākumu organizēšana. Mīļākās krāsas ir rozā, tirkīza un gaišzila. Brokastīs ietur vieglu maltīti.

Konkursā piedalās, jo vēlas atvērt sevī jaunas iespējas, kā arī, lai pārvarētu kompleksus.

Ieva Brante


Foto: Publicitātes foto

Ievas dzīves moto ir: "Visa pasaule man! "Tradīcija Ievas ģimenē ir katru dienu kopā vakariņot, jo pie vakariņu galda tiek pārrunāta katra ģimenes locekļa diena un tās notikumi, kā arī tiek saplānota nākamā diena.

Viņas mīļākās krāsas ir violeta, sarkana, dzeltena, zila, zaļa, balta, bet, katrā ziņā, ne melna un pelēka. Brokastīs iecienījusi Kāruma sieriņu, zaļo kokteili vai arī smalkmaizīti ar ūdeni.

Konkursā piedalās draugu un paziņu mudināta.

Judīte Inkena Pitkēviča


Foto: Publicitātes foto

Judītes dzīves moto: "Arī negatīvo uztveru pozitīvi, jo pēc tam noteikti būs kaut kas pozitīvs. Panākumus gūst tikai tie, kas par tiem gatavi cīnīties. Ticēt, ka brīnumi notiek. Labas lietas notiek ar labiem cilvēkiem."

Judīte ir galvenā grāmatvede no Rīgas, kurai braukšana ar riteņiem ir kļuvusi par ģimenes labāko tradīciju. Viņas apģērbā dominē gaišas krāsas, savukārt brokastīs Judīte iecienījusi pilngraudu auzu pārslas, pārlietas ar karstu ūdeni un augļiem.

Konkursā piedalās, jo šis ir jauns izaicinājums.

Marika Matvejeva


Foto: Publicitātes foto

Marikas dzīves moto: "Nedari otram to, ko negribi, lai dara Tev." Marika ir karjeras konsultants no Jelgavas, kura nekad neaizmirsīs neviena ģimenes locekļa jubileju.

Marikas apģērbā dominē brūna un lillā krāsa, savukārt brokastīs viņa iecienījusi augļus.

Konkursā piedalās, jo vēlas pierādīt sev, ka var.

Sandra Kivule


Foto: Publicitātes foto

Sandras dzīves moto: "Miers baro, nemiers posta." Sandra ir medmāsa un masiere. Viņai patīk kopā ar ģimeni apmeklēt pilsētas svētkus.

Sievietes apģērbā dominē košas krāsas, savukārt brokastīs viņa izdzer siltu citrona ūdeni ar ziedputekšņiem.

Konkursā piedalās, jo uzskata sevi par vislabāko vecmāmiņu.

Skaidrīte Marčenoka


Foto: Publicitātes foto

Skaidrītes dzīves moto ir: "Tu pati esi savas dzīves veidotāja. Lai arī cik ir grūti, piecelies un priecājies par jaunu dienu, un ej tālāk!" Sieviete ir atraitne, strādā par Zilupes novada Pasienes pagasta pārvaldes vadītāju.

Galvenā tradīcija Skaidrītes ģimenē ir Ziemassvētku un Jāņu svinēšana ģimenes lokā, un kur nu bez lielās ģimenes dzimšanas dienu sumināšanām. Skaidrītes vaļasprieki ir adīšana, lasīšana un vasarā - konservēšana.

Viņas mīļākās krāsas ir melna, pelēka, balta un reizēm sarkana. Brokastīs Skaidrīte sev pagatavo dārzeņu salātus, kartupeļus vai putras, dažreiz arī zivis vai gaļu, kā arī Skaidrīte ir liela kafijas piekritēja.

Konkursā piedalās, jo vēlas uzdrīkstēties piepildīt vēlmi, par ko ir vilcinājusies visus trīs gadus, kopš uzzinājusi par šādu konkursu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!