Foto: Sputnik/Scanpix
Otrdien, 14. februārī, visā pasaulē tiek atzīmēta Valentīna diena, un malu malās norisinājās visdažādākie mīlētāju svētku pasākumi, ļaujot pārīšiem publiski apliecināt savas jūtas vienam pret otru.

Lai gan daudzi pret šiem svētkiem izturas skeptiski un uzskata to par laiku, kad vienīgo labumu gūst lielveikali, ziedu tirgotāji un romantisku suvenīru ražotāji, miljoniem cilvēku dažādās pasaules valstīs labprāt ļaujas sirsniņu, skūpstu un puķu neprātam.

Kolektīvas kāzas, skūpstīšanās sacensības, ziedu klēpji vai mīksto mantiņu kompozīcijas, kas izmēros nereti pārspēj pašu dāvinātāju, fotografēšanās romantiskās vietās – šī ir tikai neliela daļa no plašā piedāvājuma, ko iespējams baudīt Valentīna dienā.

Baloni, ziedi un citi svētku rotājumi tiek pārdoti arī Pakistānas galvaspilsētas Islamabadas ielās – lai gan Pakistānā šogad aizliedza publiski svinēt Valentīna dienu, ko tradicionālajā musulmaņu sabiedrībā daudzi uzskata par vulgāriem un rietumnieciskiem svētkiem, tas tirgoņus nav atturējis.

Mīlētāju dienai par godu īpašus piedāvājumus vai akcijas izdomā arī dažādi uzņēmumi. Tā, piemēram, Valentīna dienas gaidās neparasts mielasts norisinājies kādā Tokijas restorānā – tur viesiem galdā tika celtas uzkodas un dzērieni, kas pagatavoti no dažādiem kukaiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!