Foto: LETA

Marta sākumā Latvijas Ministru prezidente Laimdota Straujuma (attēlā) sniedza uzrunu Eiropas Tautas partijas kongresa, kas norisinājās Dublinā, dalībniekiem, un, kā jau tas bija gaidāms, viņas uzstāšanās izpelnījusies neviennozīmīgu novērtējumu.

Lai gan videoklips, kurā iemūžināta Straujumas uztāšanās, vietnē YouTube publicēts jau 7. martā, latviešu ievērību tam izdevies gūt aizvadītajā nedēļā, un uzreiz jāatzīmē, ka uzmanību, kā jau ierasts, izpelnījies nevis runas saturs, bet politiķes angļu valoda.

Šoreiz kritiski vārdi veltīti Straujumas akcentam, kurš, kā šķiet vairākiem latviešiem, ir nepieņemams. Tāpat vairāki komentētāji vietnē YouTube atzinuši, ka viņiem jau atkal esot kauns, ka Latvija tiek prezentēta tik neprofesionālā manierē.

Komentāru sadaļā ļaudis tīksminājušies un izsmējuši Straujumas akcentu, un kāds īpaši analītisks viedokļu līderis pat uzrunājis latviešus, kas devušies peļņā uz ārzemēm - viņaprāt, ikviens no šiem aizbraucējiem varētu kļūt par premjerministru.

Savukārt kāda daiļā dzimuma būtne uzsvērusi, ka viņai jau esot noriebies mūždien kaunēties par latviešu politiķiem, kuri ar savām angļu valodas prasmēm graujot Latvijas imidžu, savukārt kāds anonīms komentētājs pat ierosinājis sākt parakstu vākšanu "pret vecajiem un trulajiem muļķiem, kas vada mūsu valsti".


Tiesa, starp aizskarošajiem un ne visai glaimojošajiem komentāriem atrodami arī pilnīgi pretēji viedokļi, kuros uzsvērts, ka dažu valstu pārstāvjiem ir vēl izteiktāks akcents angļu valodā, taču, par spīti tam, viņi lepojas, ka pārstāv savu nāciju Eiropā.

Tāpat šo aizstāvju pulciņam piebiedrojies arī Draugiem.lv runasvīrs Jānis Palkavnieks, kurš tīmekļa vietnē Facebook paziņojis, ka viņš īsti neizprot, kādēļ latviešiem ir tādi kompleksi par angļu valodu, jo, viņaprāt, pats svarīgākais ir, lai runājamo saprot citi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!