Foto: Privātais arhīvs
Latviešu vegānu trejmāsiņas un bloga "Vegan Sisters" autores paralēli vegāniskajam dzīvesveidam un sportam lieto arī vitamīniem bagātus veselības kokteiļus. Viens no viņu favorītiem ir vidējās māsas Ineses izgudrotais "Rīta smūtijs".

Inese "Delfi Izklaidei" atklāj koši zaļa kokteiļa recepti, kurš esot bagātīgs proteīnu avots. Veselīgā dzēriena sastāvā ir mandeļu piens, banāns, dateles, avokado mīkstums un nedaudz zaļumi – spināti vai brokoļi.

"Minētās sastāvdaļas satur kalciju, kāliju, dzelzi un magnēziju. Tieši dateles nodrošina enerģiju, kura rodama dabīgajā cukurā, savukārt avokado ir veselīgais tauku un vitamīnu avots," kokteiļa vērtīgās īpašības uzskaita Inese.

Viņa kokteilim mēdz pievienot arī kādu neparastu sastāvdaļu – dabīgo aļģu pūderi. Tā pievienošana gan nav obligāta – daudziem var nepatikt specifiskā piegarša. Tomēr jārēķinās, ka bez šī pūdera kokteilim nebūs koši zaļās nokrāsas.

"Ja nepatīk attiecīgā garša, kokteilim var pievienot banānu vai kivi uzreiz garša būs maigāka un alģu noskaņas nejutīs," "Delfi Izklaides" lasītājiem iesaka vegāne.

Tālāk iepriekšminētās sastāvdaļas jāsablenderē, un kokteilis būs gatavs baudīšanai. Inese to iecienījusi dzert tieši no rītiem uzreiz pēc jogas nodarbības, jo kokteilis sniedz enerģiju, dzīvesprieku un spēku turpmākajai dienai. Viņa, tāpat kā abas pārējās māsiņas, ikdienā ievēro vegānisku un veselīgu dzīvesveidu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!