Foto: Publicitātes foto

Jūlija vidū Latvijā pēc vairāku gadu prombūtnes bija ieradies režisors Miks Ozoliņš (attēlā), kurš bija gatavības pilns dzimtenes vīriešus izglītot seksa un sieviešu savaldzināšanas gudrībās, bet viņa organizētie semināri piedzīvoja izgāšanos – tos apmeklēja vien pāris cilvēku.

Tagad - vairāk nekā divus mēnešus pēc vizītes Latvijā - Ozoliņš YouTube videokrātuvē publicējis video, kurā izskaidrojis, kāpēc, viņaprāt, seminārs ar kārdinošo uzsaukumu, kā trīskāršot savu vienas nakts sakaru skaitu, piedzīvoja neveiksmi.

"Nekad jau īsti nevar paredzēt lietu iznākumu, kamēr nepamēģina. Diemžēl cilvēki izlasīja mana video virsrakstu, un bija tik nobaidīti ar tālāko iespējamo saturu, ka sāka veidot pieņēmumus tā vietā, lai paši izvērtētu, ko tad īsti es tur stāstu," prātoja Ozoliņš.

Uzturoties Rīgā, Ozoliņam un viņa draudzenei Kimai klāt nākušas sievietes, kuras izteikušas nopēlumu par seminārā aplūkotajām tēmām un pārmetušas puisim, kāpēc vispār šāda veida mācības ir nepieciešamas.

Kā vienu no iespējamajiem skaidrojumiem semināru neveiksmei Ozoliņš minēja arī Latvijas žurnālistu, blogeru un redaktoru negatīvo attieksmi pret viņu - tā kā savulaik ar dažām no viņām Mikam esot bijušas "šāda tāda veida attiecības", viņas, Ozoliņaprāt, neesot gribējušas, lai semināri notiktu, jo tajos varētu "uzpeldēt viņu vārdi" un metodes, kā režisors viņas savaldzinājis. 

Savā attaisnošanās video Ozoliņš atzina, ka viņa semināriem ir "dziļāka jēga", kas puišiem ļauj gūt "teju vai apskaužamu pašpārliecinātību" komunikācijā ne tikai ar sievietēm, bet arī, piemēram, potenciālajiem darba devējiem.

"Es jūs izaicināju pamēģināt kaut ko, ko citi nosauca par tabu un nebijušu pieredzi Latvijā. Cilvēki bija tik norūpējušies, ka citi viņus varētu ieraudzīt, apmeklējot manu semināru, ka žurnālisti, kas stāvēja ārā, pavēstīja - ieejai tuvojušies džeki, kuri, ieraugot fotogrāfus, aši pagriezušies un soļojuši atpakaļ.

Šis sociālais eksperiments pierādīja, ka mūsu džeki nav gatavi apmeklēt šāda apmācības klātienē," izsecinājis Ozoliņš. 

Tiesa, uzņēmīgais režisors nav metis plinti krūmos - viņš atklājis mājaslapu, kurā apkopoti bezmaksas padomi, kā puisim izcelties sieviešu acīs, bet kopā ar draudzeni viņš sācis izstrādāt arī programmu Latvijas sievietēm, kā tikt pamanītām uz daudzo konkurenšu fona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!