Foto: AFP/Scanpix
Ēģiptiete Emana Ahmeda Abd El Atija (attēlā) līdz šim tika uzskatīta par pasaulē resnāko sievieti. Ārzemju mediji vēsta, ka aizvadītajā nedēļā viņai veikta kuņģa samazināšanas operācija.

Šobrīd 36 gadus vecās ēģiptietes svars bija sasniedzis 500 kilogramu atzīmi. Izdevums "People" vēsta, ka sieviete aptuveni 20 gadus bijusi piekalta gultai un nav varējusi pastaigāt. Visu šo laiku viņa nebija izgājusi no mājas.

Februārī Emana tika nogādāta kādā Mumbajas slimnīcā, kurā notika gatavošanās operācijai. Viņa 25 dienas ārstu uzraudzībā ieturēja šķidruma diētu, lai atbrīvotos no 50 kilogramiem.

Savukārt aizvadītajā nedēļā beidzot notikusi ilgi gaidītā operācija. "Viņa jau caur muti uzņem šķidrumu un to labi pieņem," medijiem oficiālu paziņojumu pēc operācijas sniedzis galvenais ārsts Mufazals Lakdavala.

"Mediķu komandas tālākais plāns paredz atrisināt viņas veselības problēmas, lai sieviete justos gana labi un varētu atgriezties atpakaļ Ēģiptē pēc iespējas ātrāk," "People" citējis ārstu.

To, ka viņš nolēmis operēt Emanau, Lakvadala apstiprināja pērnā gada decembrī. Ārsts par sievietes svara problēmu bija uzzinājis no viņas māsas Šaimas Ahmedas, kura meklēja palīdzību ar sociālo tīklu un mediju starpniecību.

"Emanas dzīve nav bijusi tāda, kā citiem. Viņa nav izbaudījusi nedz bērnību, nedz jaunību. Viņa visus 36 gadus ir cīnījusies ar slimību," izdevumam CNN aizvadītā gada decembrī sacīja Šaima Ahmeda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!