Foto: DELFI

Populārajam pašmāju mūziķim, grupas Prāta vētra solistam Renāram Kauperam (attēlā) gadu gaitā ne reizi vien gadījies krist par upuri velosipēdu zagļiem – garnadži tautā mīlētajam dziedātājam nozaguši septiņus riteņus.

Kaupers ar velosipēdu pa galvaspilsētas ielām pārvietojas jau piecpadsmito gadu, bet kā vienīgo šī pārvietošanās veida mīnusu izdevumam Ir dziedātājs minējis tieši velosipēda drošības jautājumu - Kauperam nozagti septiņi velosipēdi.  

Pirmais no tiem, kas bija iegūts kā dāvana par dziesmas Spogulīt, spogulīt panākumiem radio aptaujā, nozagts 2002. gadā.

"Pieslēju riteni pie Lido, iegāju paēst. Nācu ārā - tā vairs nebija. Pats vainīgs," sarunā ar Ir atmiņās gremdējies Renārs. 

Nākamo divriteni, ko viņš bija aizņēmies no drauga Kaspara Rogas, lai aizbrauktu pie dēliem uz Jāzepa Mediņa mūzikas skolu, Renārs bija pieslēdzis, bet arī to nozaga. Trešais velosipēds nosperts Rīgas centrā.

"Biju aizgājis uz tikšanos ar Tibetas mūkiem, enerģiju sasmēlies nāku ārā - no riteņa palicis tikai sēdeklis. Atkal pats vainīgs - biju pieslēdzis nevis rāmi, bet tikai sēdekli," atklājis Kaupers.  

Ceturtā un piektā braucamrīka zādzības detaļas dziedātājs neatceroties precīzi, bet arī šīs zādzības notikušas Rīgas centrā. Visvairāk gan pašam Kauperam esot žēl sestā riteņa, kas pirms pāris gadiem nozagts no garāžas mājas pagalmā

Turpretim septīto velosipēdu mūziķim no garāžas nozaga kopā ar sievas un abu dēlu braucamrīkiem. Pēc šīs zādzības Kaupers izsaucis arī policiju, bet pats sācis meklēt veidus, kā velosipēdus nosargāt - kā risinājumu dziedātājs pagalmā novietojis jūras kravu konteineru, kurā tad tagad glabājas ģimenes velosipēdi.

"Katrs pats ir sava riteņa drošības un, jā, arī savu nervu sargātājs, jo tas nudien nav veselīgi - trīcēt par to, vai tavs velosipēds vēl būs tur, kur to atstāji. Sargiet riteņus, sargiet veselību!" izdevumā Ir secinājis Kaupers.

Galerijā: Renārs Kaupers nesen notikušajā Ērenpreiss velosipēdu prezentācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!