Foto: AP/Scanpix
Ārvalstu mediju uzmanības centrā šonedēļ nonākusi 44 gadus vecā amerikāniete Patrīcija Krentcila (attēlā), kura stājusies tiesas priekšā par savas mazās meitiņas apdegumu izraisīšanu.

Kā vēsta izdevums The Daily Mail, Ņūdžersijas iedzīvotāja trešdien, 2. maijā, stājusies tiesas priekšā, jo tiek apsūdzēta par savas piecus gadus vecās meitiņas Annas dzīvības apdraudēšanu - māte, kura pati ir aizrāvusies ar sauļošanos, savu atvasi arī vedusi uz solāriju, kur bērns guvis apdegumus.

Aizdomas par Annas veselību radušās meitenes skolotājām - skolā mazulīte stāstījusi, ka ir gājusi uz sauļošanās salonu, bet pedagogi uz bērna ādas pamanījuši apdegumus. Pēc sūdzību saņemšanas māte tika apcietināta.

Saukt sievieti pie atbildības par meitiņas apdegumiem Ņūdžersijā iespējams, jo šis ir viens no dažiem ASV štatiem, kur ar likumu noteikts, ka bērnus līdz 14 gadu vecumam nedrīkst vest uz solāriju. Šāda likuma norma noteikta ādas vēža riska dēļ.

Sieviete, kuras ādas krāsa acīmredzami apliecina viņas kaislību pret sauļošanos, savu vainu bērna mocīšanā noliedz, apgalvojot, ka šī lieta ir safabricējums - meitiņas apdegumus sieviete aģentūrai The Associated Press skaidrojusi ar to, ka bērns vienkārši pārāk ilgu laiku pavadījis saulītē.

Tiesa sauļošanās cienītāju ir attaisnojusi, bet sociālo dienestu darbinieki kādu laiku turpinās uzmanīt šo ģimeni, lai pārliecinātos, vai sievietes atkarība nekļūst bīstama mazajai meitenītei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!