Foto: Privātais arhīvs

Aizvadītajā nedēļā pamatīgu ažiotāžu radīja raidījuma "Bez tabu" sižets, kurā kāda neapmierināta kliente bija sūdzējusies par it kā nekvalitatīvi pielīmētām skropstām un cieņu aizskarošu attieksmi salonā, kurā saimnieko arī popularitāti iemantojusī Kristīne Deimon.

Lai gan skandāla epicentrā nonāca Deimon, spraigo notikumu "vaininiece" bija viņas kolēģe Jūlija Kuzmina – tieši viņa neapmierinātajai klientei Kristīnei bija līmējusi skropstas, bet vēlāk pēc sūdzību saņemšanas aizsūtījusi nu jau par folkloru kļuvušo tekstu "kucīte, tādas skropstas uzliku tikai tev" un norādījusi, ka viņa izskatās pēc "sivēna, kurš uzvilcis kažoku".

"Bez tabu" kameras priekšā Jūlija runāt nevēlējās, bet pēc saceltās jezgas meistare vairs klusēt nevar. Viņa "Facebook" profilā atvainojusies savai kolēģei un draudzenei Deimon (abas attēlā), norādot, ka "viņa šeit vispār nav vainīga un viņai vispār nav nekāda sakara ar notiekošo". Tāpat skropstu pieaudzēšanas meistare atklājusi savu versiju par notikušo.

"Sākšu ar to, ka Kristīne mums bija pazīstams cilvēks un ne jau kā kliente, bet kā ļoti laba paziņa. Kristīne, atnākot pie mums, vienmēr lielījās ar to, kad viņai sabojātas attiecības ar citām ļoti labi pazīstamām meistarēm gan no Latvijas, gan Krievijas," pazīšanos ar "Bez tabu" sižeta neapmierināto klienti raksturojusi Jūlija.

Viņa nenoliedz, ka uz Kristīnes īsziņu atbildējusi "nesmuki" un par to kaunas, tomēr uzsver, ka šī nav bijusi gluži komunikācija starp pakalpojuma sniedzēju un klientu.

"Bet kā tad es viņu nosaucu? Kucīte kuces vietā! Sivēns cūkas vietā un par tizlu. Vai tad tie ir kaut kādi neslavas vārdi? Lai met tad pirmais akmeni tas, kurš nekad nav nevienu nosaucis tādos vārdos vai pat vēl sliktāk. Es atkārtošos – rakstīju viņai nevis kā klientei, bet kā paziņai," skaidro Jūlija.

Viņu izbrīna arī izskanējusī informācija, ka neapmierinātā kliente grasās tiesāties par publisku cieņas aizskaršanu. "Es viņai rakstīju privāti, un tas, ka viņa to iznesa sabiedrībai, ir vienīgi viņas vaina," pārdomās dalās Jūlija.

"Delfi Izklaidei" viņa arī atklāj – neapmierinātā paziņa iesākumā Jūlijas vārdu "izvazāja pa visām krāpnieku grupām" un tikai pēc tam nākusi risināt konfliktu. "Cilvēks vienkārši gribēja pagozēties kameru priekšā," pieļauj Jūlija.

Skropstu meistare arī noraida pārmetumus par nekvalitatīvi veiktu darbu. "Acis nav ne uzpampušas, ne sarkanas, skropstu ir daudz, nav neviena salipuma," norāda Jūlija un pauž aizdomas, ka kliente, aizejot mājās, speciāli meklējusi, "par ko piesieties".

"Par to, ka nav pielīmētas visas skropstas 100%, teikšu tā – kad ir mazas skropstas, kuras atrodas augšanas fāzē, es pielīmēju tikai tad, kad pašam savu ir ļoti maz. Visos citos gadījumos es tās nepielīmēju, bet ļauju izaugt! Un Kristīne to skaidri un gaiši zināja, tāpēc aizgāja no manis laimīga un pateicās par skropstām," savu notikušā versiju iezīmē Jūlija, kuras prasmes apliecina gan vairāki starptautiski sertifikāti, gan pozitīvas atsauksmes no klientiem.

"Mums apmierināto klientu ir daudz vairāk nekā neapmierināto, un viņas ir, bija un būs. Jā, varbūt mēs tagad pēc šī visa pazaudēsim kādu jauno, bet tad laikam tam tā būt," spriež Jūlija, pieļaujot, ka "cietusī" Kristīne plāno pārcelties no Norvēģijas uz Latviju un sākt savu skropstu līmēšanas biznesu, tāpēc nesaskaņu publiskošana, iespējams, ir reklāmas triks.

Atgādinām, ka aizvadītās nedēļas ceturtdienā demonstrētais "Bez tabu" sižets izsauca plašu rezonansi daļā sabiedrības un raisījis dedzīgas diskusijas gan forumos, gan sociālajos tīklos.

Savs viedoklis par notikušo bija arī uzņēmējai Lindai Abu Meri, kura savā "Facebook" profilā nav slēpusi – redzētais viņai šķitis "biedējošs stāsts".

"Gribam sakārtotu valsti, lamājam valdību – vietā un nevietā. Tikmēr sākt ar sevi neienāk prātā. Nebūt rupjam, augstprātīgam, darīt to, par ko maksā, cienīt sevi un citus. Droši vien nav daudz prasīts. Šis ir tikai viens piemērs, kā nevajadzētu būt, un valdība/valsts/deputāti pie tā pavisam nav vainīgi. Vainīgas ir divas kundzītes, kuras savu biznesu būvē nekvalitatīvi un rupji, neveiksmēs droši vien vainojot visus citus, ne pašas sevi," vēstīja Abu Meri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!